Obavijesti

Sport

Komentari 3

Servis Ivana Dodiga mogao bi stvoriti probleme L. Hewittu

Servis Ivana Dodiga mogao bi stvoriti probleme L. Hewittu
1

Dodig je u svom prvom meču nakon Wimbledona bio solidan protiv hirovitog Berankisa. U četvrtfinalu ATP turnira u Atlanti Ivan Dodig će igrati protiv Hewitta

VIDEO

Dodig je sasvim solidno odradio svoj prvi meč nakon Wimbledona. Berankis je vrlo talentiran, ali i igrač bez kontinuiteta i stabilnosti u svojoj igri. Dodig je to dobro iskoristio, te je razbio svog protivnika u prvom setu. Poveo je 5-0, a Berankis nije napravio čudo kao kolo ranije protiv Zvereva kada je okrenuo veliki zaostatak u prvom setu. No u drugom setu igrač iz Litve pronalazi svoju igru i tu do izražaja počinje dolaziti njegov talent.

Gledali smo ravnopravnu borbu u kojoj je svaki igrač imao nekoliko break prilika, ali na kraju je odlučio tie-break. Dodig je odmah na početku izgubio dva servisa i set je bio izgubljen. U trećem setu Berankisu ponovno pada razina, što Dodig iskorištava ranim breakom. Mogao je stvari riješiti brže, da je iskoristio par prilika za dvostruki break, ali isto tako se stvar mogla zakomplicirati jer je Berankis gem kasnije imao dvije break prilike za povratak u meč. Dodig je na kraju zabio 16 asova, te nije gubio servis tijekom susreta.

- Znam da je moj servis nešto što je važno u mojoj igri. Ako radi dobro, puno će mi pomoći. Za mene je bilo važno što sam iskoristio njegove greške početkom trećeg seta - kazao je Dodig nakon susreta.

Bio je to vrlo solidan nastup, a i taj set koji je izgubio je izgubio jer je njegov protivnik igrao dobro. Dodig je protiv Hewitta slavio u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, ali i ne samo zbog toga u susret ulazi kao favorit.

Hewitt je u drugom kolu dobro iskoristio mentalni raspad svog protivnika. Williams nije bio ništa lošiji igrač od Hewitta u prvom setu, dapače. No propuštena prilika u tie-breaku ga je koštala meča. Nastavio je mladi Amerikanac s dobrom igrom iz prvog kola, te je odlično parirao Hewittu koji je napravio prvi break u meču. No Williams je prvo spriječio Hewitta da uzme set breakom, a onda je i oduzeo servis Australcu kada je ovaj servirao za set. U tom prvom setu je Williams imao 17/17 nakon prvog servisa, te je u tie-breaku poveo 6-2. No onda se dogodilo nemoguće.

Williams je stao igrati, Hewitt je uzeo par poena, pa je u igru došla nervoza i prije nego se Amerikanac snašao, izgubio je set serijom od šest izgubljenih poena. U drugom setu nije došlo do raspada, iako je Hewitt bio nešto opasniji igrač. No Williams je opet zakazao u završnici seta, te je izgubio svoj servis kada je trebao ostati u meču. Hewitt je imao problem sa servisom Williamsa, ali je bio nešto bolji igrač u izmjenama. No meč je presudio prvi set, te je pitanje u kojem bi smjeru išao da je Williams to dobio. Australac će danas protiv sebe imati još jednog igrača s odličnim servisom, ali i nešto iskusnijim u ovakvim mečevima.

ATP ATLANTA, ČETVRTFINALE: Ivan Dodig – Lleyton Hewitt, 19 sati

  • Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...