Sport

Komentari 3

Berba za Hrvatsku: Prvo sestre Jurković, a onda braća Sinković pokorili su Jarun i uzeli zlato

Berba za Hrvatsku: Prvo sestre Jurković, a onda braća Sinković pokorili su Jarun i uzeli zlato

Hrvatska je u finalu četverca također imala predstavnike. Četverac u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina te Anton i Patrik Lončarić je osvojio brončanu medalju

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara u subotu  na Svjetskom veslačkom kupu koje se održava na zagrebačkom Jarunu, a zlato su u ženskoj konkurenciji u istoj disciplini donijele  i sestre Ivana i Josipa Jurković. 

Ivana i Josipa Jurković su prve nastupile u finalu u kojem su bile najbrže, do pobjede su došle s vremenom 07:11.12, drugo mjesto su zauzele Čehinje Anna Santruckova i Paulina Famlikova (7:16.43), a treće Francuskinje Maya Cornut i Emma Cornelis.

Braća Sinković su uvjerljivo slavila u dvojcu bez kormilara s vremenom 6:2.55. Drugi su bili Francuzi Thibaud i Gauillaume Turlan sa 6:28.39, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez sa 6:29.57. 

Hrvatska je u finalu četverca također imala predstavnike. Četverac u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina te Anton i Patrik Lončarić je osvojio brončanu medalju.

Damir Martin u finalu samca vesla u 15:20 sati.

 

Najčitaniji članci