Sport

Komentari 10

Ševčenko vjeruje u Bobana: On može vratiti staru slavu Milanu

Ševčenko vjeruje u Bobana: On može vratiti staru slavu Milanu

Mentalitet kluba se nije promijenio. Maldini i Boban garantiraju svijetlu budućnost. Siguran sam da će biti uspješni i vratiti Milan gdje je nekad bio, vjeruje Andrij Ševčenko

Andrij Ševčenko, legenda Milana i ukrajinski nogometni stručnjak, dao je intervju za Gazzettu dello Sport o novom ruhu Milana. Prokomentirao je ideje Bobana i Maldinija, ali i Marca Giampaola u ulozi novoga trenera talijanskog velikana. 

- Mentalitet kluba se nije promijenio. Maldini i Boban garantiraju svijetlu budućnost. Siguran sam da će biti uspješni - kaže Ukrajinac pa pojašnjava:

- Paolo raste kao direktor. Očekivanja su velika, ali ja vjerujem da će on zajedno sa Zvonom vratiti Milan gdje je nekad bio.

Zadovoljan je razvojem situacije.
- Vidim puno jasnoće u sadašnjem Milanu. Sretan sam zbog Paola, Zvone i Paolovog sina koji je postao dijelom prve momčadi. 

Milanu je, između ostalog, u planu rasti i u infrastrukturi zbog čega žele izgraditi novi, moderni stadion koji će zamijeniti kultni San Siro.

- San Siro će nedostajati svim navijačima Milana jer je predivan, ali ako sve prođe kako treba, imat ćemo moderniji stadion u blizini. To je bitan korak za ekonomsku stabilnost i snagu kluba. Dobre stvari se stvaraju s vremenom, a pri tome ne mislim samo na momčad - tvrdi Ukrajinac.

Vjeruje Ševa i u trenerski kadar Milana.

- Giampaolo se čini kao čovjek s čvrstim idealima kao i direktori Milana, može ostvariti sjajne rezultate. On je spreman, a ja vjerujem da je dobar izbor. 

O značaju Milana i njegovoj bogatoj povijesti, čiji dio je i sam Ševčenko, kaže:

- Nije stvar samo u nošenju nekog dresa. Povijest Milana je lijepa sama po sebi, ali u isto vrijeme, zbog bogatstva ovoga kluba, nije jednostavno nositi ovaj grb na prsima. To najbolje pokazuju naši navijači. Iako rezultati u zadnje vrijeme nisu bili sjajni, vidio sam tisuće navijača u Milanellu na prvom danu predsezone. Jako su strastveni za Milano - zadivljeno govorio Andrij Ševčenko.

Podsjetimo, Ševa je u svojoj karijeri, uz matični Dinamo Kijev, gotovo cijelu karijeru proveo samo u Milanu. Imao je tek kratku dvosezonsku ekskurziju u Chelsea, a čak osam godina je proveo u klubu sa San Sira.

Najčitaniji članci