Obavijesti

Sport

Komentari 0

Shaq kampirao i roštiljao, Marbury skoro zaplakao

Shaq kampirao i roštiljao, Marbury skoro zaplakao
4

U odsustvu Stoudemirea i Nasha stvari je u svoje ruke uzeo Shaquille O'Neal. Torontu je zabio 45 poena uz 11 skokova, a Sunsi su slavili 133-113

VIDEO

Phoenix Sunsi grče se za ulazak u doigravanje. Nakon što su smijenili Terryja Portera i na mjesto glavnog trenera promovirali pomoćnika Alvina Gentryja vratili su se starom "run&gun" stilu, ali ubrzo doživjeli težak udarac jer je Amare Stoudemire morao na operaciju oka. K tome se ozlijedio i Steve Nash, pa je legendarni Shaq O'Neal tjedan dana prije 37. rođendana morao "potegnuti" kako odavno nije. Zabio je 45 koševa (šut 20-25), što mu je najbolji napadački učinak u posljednjih šest godina. Bila mu je to već 49. utakmica s više od 40 koševa u bogatoj karijeri, ali prva u posljednje četiri godine. Unatoč tome, Shaq smatra da bi tako mogao igrati svaku večer, dobije li dovoljno lopti.
- Ja sam jedini igrač koji pogleda svakog centra i kaže si: 'To je piletina za roštilj' - slikovito je objasnio karizmatični gorostas, koji se po dolasku u pustinjskim krajolikom obilatu Arizonu prozvao Velikim kaktusom.
Osim Shaqa zablistao je i pričuvni centar Louis Amundson (20 koševa, 10 skokova), Matt Barnes je ubacio 18 poena, a dobri, stari Grant Hill dodao je 14 uz 12 asistencija. Raptorse je s 27 poena i 11 skokova predvodio Shawn marion, čovjek koji je lani iz Phoenixa otišao u Miami baš u zamjenu za O'Neala. Roko Ukić za 15 minuta ubacio je pet poena uz po dva skoka i asistencije, te jednu osvojenu loptu.
Zvijezda Toronta Chris Bosh, koji je u više navrata sinoć našao na Shaqovu "jelovniku", bio je ogorčen jer smatra da je Veliki kaktrus varao, a suci su mu to dozvolili.
- 'Kampirao' je u reketu! Suci mu uopće nisu sudili tri sekunde. Mislio sam da to pravilo postoji, ali očito da nije tako... - žalio se Bosh, koji je završio susret s 19 poena i 10 skokova.
Boston Celticsi namučili su se protiv Indiane, ali ipak slavili 104-99. Za aktualne prvake debitirao je Stephon Marbury, te za 13 minuta postigao osam poena, skok i dva dodavanja. Najbolji je bio Ray Allen s 30 poena.
- Čovječe, mislio sam da ću zaplakati! Nisam znao što očekivati. Mislio sam da će mi pljeskati, ali ovo... - rekao je Marbury, koji je u igru ušao u posljednjim trenucima prve četvrtine uz ovacije čitave dvorane.
Detroit Pistonsi u Orlando su došli su osam poraza u nizu, ali onda im se dogodila najbolja stvar koju su mogli zamisliti - ozljeda Allena Iversona. Umjesto svojeglavog "revolveraša" startao je Richard Hamilton, zabio 31 koš, a Pistonsi su slavili 93-85.
Čovjek koji je otišao u Denver u zamjenu za Iversona, Chauncey Billups, zabio je 22 poena i odveo Nuggetse do pobjede nad LA Lakersima 90-79. Kobe Bryant ukrcao je 29, ali uz užasan šut 10-31.
Derbi večeri odigran je u San ntoniju, gdje su Cleveland Cavaliersi slavili 97-86. Vodio ih je, dakako, LeBron James s 30 poena i 14 skokova.

Rezultati:
Washington - Chicago 113-90
Orlando - Detroit 85-93
Boston - Indiana 104-99
Atlanta - Miami 91-83
New York - Philadelphia 103-108
New Orleans - Milwaukee 95-94
Minnesota - Portland 82-102
Dallas - Oklahoma City 110-108 (produžetak)
Phoenix - Toronto 133-113
Denver - LA Lakers 90-79
San Antonio - Cleveland 86-97
Sacramento - LA Clippers 98-86
Golden State - Charlotte 109-112

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše