Obavijesti

Sport

Komentari 3

Shaq mi je ponudio 10.000 $ samo da se potučem s Kobejem

Shaq mi je ponudio 10.000 $ samo da se potučem s Kobejem
1

Pomislio sam, ma dajte ljudi, igrajte košarku. Mislio sam da su ludi. Znao sam da bih izletio iz ekipe da sam podignuo ruku na tog čovjeka, rekao je bivši košarkaš Lakersa...

VIDEO

Punih osam godina Kobe Bryant i Shaquille O'Neal činili su najubojitiji duo NBA lige. Lakersima su donijeli tri naslova zaredom (2000.-2002.), sve je išlo kao po loju dok je funkcioniralo, ali kada je prestalo...

On i Shaq bili su nenadmašni, činilo se sve bajno i krasno, barem za javnost. No među njima dvojicom je kuhalo. Kobe je bio čovjek zaluđen košarkom, samo rad, rad i rad. A ta radna etika polako je postajala nepoznat pojam za robusnog centra. Sve više su se sukobljavali, Shaq je izlazio u klubove, jeo nezdravu hranu, a Kobe je trpio i trpio. 

Sve se raspuklo nakon poraza od Detroita u finalu 2004. godine. Više nisu mogli niti sjediti par metara udaljeni jedan od drugoga, Lakersi su morali nekoga trejdati i odlučili su se za Shaqa. Tako je pukla ta era koja je trajala od 1996. do 2004. godine. 

FILE PHOTO: LAKERS KOBE BRYANT AND SHAQUILLE ONEAL SHARE A MOMENT AGAINST MINNESOTA TIMBERWOLVES DURING GAME 3.

Od tada se uvijek spominjalo to neprijateljstvo između njih, odbijali su pričati jedan o drugome i zapravo se još niti ne zna zašto je došlo do prekida tako dominantnog košarkaškog dua između dva prijatelja. 

Pune dvije godine trebali su im da se ispričaju jedan drugome, a to je prvi napravio pokojni košarkaš koji je pružio ruku Shaqu.

Isaiah Rider je košarkaš koji je od 2000. do 2001. dijeli svlačionicu s njima dvojicom u Lakersima te se okitio naslovom 2001. godine, a sada je ispričao jednu anegdotu vezanu uz Kobeja i O'Neala.

- Kada sam stigao u Lakerse Shaq mi je rekao: Ako uspiješ da se potučeš s Kobejem, čeka te 10.000 dolara u svlačionici. Sve po jedan dolar. Pomislio sam, ma dajte ljudi, igrajte košarku. Mislio sam da su ludi. Znao sam da bih izletio iz ekipe da sam podignuo ruku na tog čovjeka - kazao je Rider.

Bryant je bio užasno usredotočen na košarku, teško ga je bilo izbaciti iz takta, a robusni centar se trudio na sve načine to napraviti. Uostalom, zbog toga je njihova suradnja i prekinuta 2004. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija