Obavijesti

Sport

Komentari 53

Shaq se naklonio Hrvatu: Ljudi, pa on je Kareem Zubac Jabbar

Shaq se naklonio Hrvatu: Ljudi, pa on je Kareem Zubac Jabbar
1

Zubac ima 2,13 I okružen je patuljcima. Dajte velikom čovjeku da radi, da ih pojede. Pogledajte, pogledajte... Kareem Zubac Jabbar! Tim riječima počastio je Shaquille O'Neal hrvatskog košarkaša Ivicu Zupca

VIDEO

Kareem Abdul Jabbar jedan je od najvećih košarkaša svih vremena. S Bucksima je osvojio jedan, a s Lakersima čak pet naslova NBA prvaka. MVP lige bio je šest puta, a 2016. proglašen je drugim najboljim košarkašem svih vremena, iza Michaela Jordana. Kad se 1989. umirovio s 42 godine, bio je najbolji strijelac NBA lige svih vremena s 38,387 koševa, igrač s najviše utakmica, slobodnih bacanja, skokova, blokada... Koja god kategorija je postojala, Jabbar je bio najbolji. 

Pokretanje videa...

NBA All-Star 2020. 00:53

Kad vas netko usporedi s Jabbarom, a košarkaš ste, gotovo da nema većeg komplimenta. A kad to još kaže Shaquille O'Neal, također jedan od najvećih košarkaša svih vremena, onda znajte da ste na pravom putu. Ivica Zubac bio je zvijezda utakmice njegovih Clippersa protiv Houstona. Zabio je 17 koševa, najviše u ovoj sezoni, iz igre je gađao 6-6, što mu je četvrta utakmica u nizu bez promašaja (ukupno 14-14). 

AFP/PIXSELL

Zubac je bio toliko dobar da su mu suigrači nakon utakmice darovali loptu s kojom je igran derbi u Houstonu. Naravno, njegova igra nije promakla ni veliko Shaquille O'Nealu, komentatoru i analitičaru emisije Inside the NBA na televiziji TNT. 

- Zubac ima 2,13 centimetara, a okružen je patuljcima. Dajte velikom čovjeku da radi, da ih pojede. Pogledajte, pogledajte... Kareem Zubac Jabbar! - uvziknuo je Shaq.

Ivica Zubac je prošloga ljeta potpisao četverogodišnji ugovor s LA Clippersima vrijedan 28 milijuna dolara. Njegova je momčad prošle sezone zapela u 1. kolu playoffa Zapadne konferencije, bolji su bili Golden State Warriorsi. A Zubac je u posljednje tri utakmice serije na parketu bio 2 minute i 25 sekundi!

- Uh, to me pogodilo. Cijelo sam ljeto radio na tijelu, radu nogu, gledao videozapise i proučavao na koji način mogu pomoći ekipi protiv momčadi koje igraju s niskim petorkama - rekao je Ivica Zubac.

A takvi su baš - Houston Rocketsi. Danas, Zubac u prosjeku igra 18 minuta i dolazi njegovo vrijeme. Uh, s takvim Zupcem Hrvatska može biti optimistična na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji se igra u Splitu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu