Obavijesti

Sport

Komentari 253

Shaqiri i Xhaka bez suspenzije, Srbi kažnjeni više od Švicaraca

Shaqiri i Xhaka bez suspenzije, Srbi kažnjeni više od Švicaraca
6

Shaqirija i Xhaku Fifa je kaznila s deset tisuća švicarskih franaka zbog 'nesportskog ponašanja'. Srpski izbornik Mladen Krstajić kažnjen je s 5000 franaka zbog suludih izjava o Haagu, a srpski savez s 54.000

VIDEO

Fifa je objavila kako je novčano kaznila Xherdana Shaqirija i Granita Xhaku, igrače kosovskog podrijetla koji igraju za Švicarsku zbog proslave golova na utakmici protiv Srbije. Švicarska je slavila 2-1, Xhaka je zabio za 1-1, a Shaqiri za pobjedu.

Obojica su golove slavila tako što su od ruku napravila znak albanskog dvoglavog orla što je posebno razbjesnilo Srbe koji su tražili suspenziju od dvije utakmice.

World Cup - Group E - Serbia vs Switzerland

Fifa ih je kaznila novčano zbog 'nesportskog ponašanja suprotnog fair-play principima', a njihov kapetan, Stephan Lichtsteiner, koji im se pridružio u proslavi kako bi se solidarizirao s njima kažnjen je s pet tisuća franaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na istoj utakmici Shaqiri je na jednoj kopački imao zastavu Kosova, na drugoj Švicarske. I za to su Srbi tražili da se Shaqirija drastično kazni.

Srbi bijesni: Xhaka provocirao proslavom, Shaqiri kopačkama
Srbi bijesni: Xhaka provocirao proslavom, Shaqiri kopačkama

Beusan: Ma, nema govora o penalu

No na kraju su kaznu platili - Srbi! I to višestruko veću od Švicaraca. 

Fifa je kaznila Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka "zbog neprimjerenih transparenata i poruka" njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara  na suđenje.

Posebno je nevjerojatna i suluda bila izjava Krstajića, koji je suđenje na nogometnoj utakmici usporedio sa suđenjem ratnim zločincima u Haagu te dodao kako bi njemačkog suca Felixa Brycha poslao u Haag da vidi kako je to.

Sve to jer Brych nije sudio penal niti je tražio provjeru VAR-a u situaciji u kojoj je Mitrović bio u 'sendviču' s dva švicarska igrača. No lijepo se vidjelo da Mitrović prvi vuče Švicarca i Brych je sudio faul u napadu na što su Srbi poludjeli i pronašli novu zavjeru protiv njihovog nogometa i cijelog naroda.

- Samo je dovoljno pogledati tko koga drži. Da, u kontaktu je s dvojicom, ali vidi se da Mitrović prvo drži braniča. Prvi je napravio faul i zato je Brych pametno sudio faul u napadu, a ne penal - objasnio je Mateo Beusan.

Fifa je upozorila Krstajića i srpski savez da će u slučaju sličnih incidenata biti rigorozno kažnjeni.

Zbog isticanja svog kosovskog podrijetla, Srbi su htjeli barem dvije utakmice kazne za obojicu, no FIFA se nije složila s tim. Švicarskoj protiv Kostarike treba pobjeda da bi osigurala plasman u osminu finala.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske