Sport

Komentari 0

Shiffrin sedmi put do svjetskog zlata, a prvi put u veleslalomu. Zrinka Ljutić utrku završila 17.

Shiffrin sedmi put do svjetskog zlata, a prvi put u veleslalomu. Zrinka Ljutić utrku završila 17.

Jedina hrvatska predstavnica u veleslalomu Zrinka Ljutić na kraju je zauzela 17. mjesto, nakon što je u prvoj vožnji bila na 24. poziciji

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je zlatnu veleslalomsku medalju na Svjetskom prvenstvu u Courchevel Meribelu, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić završila na 17. mjestu.

Shiffrin je bila najbrža nakon prve vožnje, a prvo mjesto je zadržala i u nastavku utrke čime je osvojila sedmu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima u karijeri. Dosad je imala četiri zlata u slalomu te po jedno u superveleslalomu i kombinaciji, a sada je svemu dodala i premijernu zlatnu medalju u veleslalomu.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Giant Slalom

Prije dvije godine na SP-u je u veleslalomu izgubila zlato za dvije stotinke od Lare Gut-Behrami te je ukupno imala dva srebra i jednu broncu na svjetskim prvenstvima u veleslalomu. Srebrnu medalju osvojila je Talijanka Federica Brignone koja je zaostala 12 stotinki za Shiffrin, dok se broncom okitila Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je imala 22 stotinke sporije vrijeme od zlatne Amerikanke. Četvrta je bila Švicarka Lara Gut-Behrami, zlatna u ovoj disciplini prije dvije godine na prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Tragičarka utrke u četvrtak bila je domaća skijašica, 33-godišnja Tessa Worley koja je nakon prve vožnje bila druga te je imala lijepu priliku za novu veliku medalju. No, u drugom dijelu druge vožnje je pala. Worley je ranije u karijeri dva puta bila svjetska prvakinja u ovoj disciplini.

Jedina hrvatska predstavnica u veleslalomu Zrinka Ljutić na kraju je zauzela 17. mjesto, nakon što je u prvoj vožnji bila na 24. poziciji.

- Staza je bila super i dobro sam iskoristila broj koji sam imala. Probila sam led na Svjetskom prvenstvu, to je važno. Ponosna sam na sebe kako sam obavila neke zavoje i neke dijelove u utrci. Ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo i sada se veselim suboti i slalomu. To je neka druga priča za mene, drugi svijet

No, za Ljutić je ova utrka ionako bila priprema za subotu i slalomski nastup gdje ona i Leona Popović, iz sjene, konkuriraju čak i za postolje. U petak je na rasporedu veleslalom skijaša, a najjači hrvatski adut je Filip Zubčić.

Najčitaniji članci