Sport

Komentari 0

Shrvani Šoštarić nakon osvajanja Kupa: Posvećujem bratu koji je umro prije 3 dana

Shrvani Šoštarić nakon osvajanja Kupa: Posvećujem bratu koji je umro prije 3 dana

Danas smo imali nešto što dugo nismo imali, a to je dobra obrana, a Lucija je branila odlično. Ovo je nagrada za ekipu, ali i cijeli klub, kazao je trener Lokomotive Nenad Šoštarić...

Osjećam se sretno i prazno. Ova je utakmica koja je posvećena mom bratu koji je umro prije tri dana, kazao je sa suzama u očima trener Nenad Šoštarić nakon što je Lokomotiva u finalu Kupa pobijedila Podravka Vegetu sa 27-23.

- Svaka čast curama, dale su sve od sebe, dale su maksimum u ovom trenutku. Mi smo živjeli i vjerovali kao ekipa i to nas je nosilo do pobjede - kazao je za HRS Šoštarić koji je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije.

- Danas smo imali nešto što dugo nismo imali, a to je dobra obrana, a Lucija je branila odlično. Ovo je nagrada za ekipu, ali i cijeli klub - dodao je trener "lokosica".

Jedna od najboljih igračica finala bila je Lucija Bešen koja je sakupila čak 16 obrana.

- Ovo je nagrada cijele ekipe za rad ove sezone. Cure su dale svoj maksimum od prve do zadnje minute. Mnogo su mi pomogle u obrani - kazala je Bešen.

- Kroz ovu utakmicu nam se vratilo sve ono što nam je nedostajalo kroz sezonu. Znale smo da će biti teška utakmica, da moramo biti čvrste u obrani. Lucija je probranila i sve smo bile kao jedno i iz toga je došao ovaj rezultat - dodala je Dora Kalaus koja je zabila šest golova, dok su Kristina Prkačin i Larissa Kalaus dodale po pet golova.

Kod Podravka Vegete najbolje su bile Lamprini Tsakalou s devet, Dejana Milosavljević sa šest, te Aneja Beganović s pet pogodaka.

"Želim čestitati igračicama Lokomotive. Nismo igrale najbolje, ali sigurna sam kako je svaka cura dala sve od sebe. Bolja smo ekipa, to smo pokazale i prvenstvu, ali danas je pobijedila spretnija i bolja ekipa," kazala je Milosavljević.

Podravkin trener Antonio Pranjić je čestitao suparnicima kazavši kako njegova ekipa večeras nije bila prava.

"Nismo bili pravi, napravili smo previše tehničkih pogrešaka u napadu. Nismo bili strpljivi. Prekasno smo se probudili," istaknuo je Pranjić.

Lokomotivi je to bilo 17. finale i šesti naslov, dok je Podravka ostala na 23. titule.

Samo su dva kluba u Hrvatskoj osvajala Kup - Podravka Vegeta 23. puta i Lokomotiva kojoj je to uspjelo šest puta.

Još devet klubova bilo je u finalu - TVIN Virovitica tri puta, Trešnjevka, Sesvete i Zamet po dva puta, te Đurđevac, Osijek, Trogir, Koka i Modea Tuing po jednom.

Najčitaniji članci