Sport

Komentari 3

Šibenčani prekinuli štrajk: Dobit ćete novac do kraja tjedna, a sad izvolite odraditi trening...

Šibenčani prekinuli štrajk: Dobit ćete novac do kraja tjedna, a sad izvolite odraditi trening...

Nogometaši Šibenika u utorak se nisu pojavili na treningu kako bi ukazali na potraživanja. Uprava im duguje nekoliko plaća, nekim igračima nije plaćena ni stanarina... U klub bi trebao ući britanski kapital

Kasne nam plaće za mjesec dana, nekima i dva. Također, nekima nije plaćena ni stanarina, kao ni ostali dogovoreni uvjeti. Bilo je govora kako će dio dugovanja biti isplaćen u prošli petak, pa onda da će biti početkom ovog tjedna, ali kako se to nije dogodilo, bili smo primorani na ovakav potez. Sad je obećano da će biti plaćeno do kraja ovog tjedna, kažu igrači Šibenika.

Da misle ozbiljno, igrači su potvrdili štrajkom. Naime, u utorak u 15 sati nisu se pojavili na predviđenom treningu. Drugim riječima, čelnicima kluba htjeli su dati do znanja da im je strpljenje pri kraju. Dugovanja nisu samo prema igračima, na listi potraživača su treneri i radna zajednica, priča se o dugovima za razvoj igrača... Uglavnom, pojavili su se financijski problemi, koje bi, ako žele nastaviti normalno funkcionirati, morali što prije riješiti.

- Jesmo, u zaostatku smo, ima dugova, no sve će biti riješeno. U srijedu ujutro smo imali sastanak na kojem je sve dogovoreno i igrači su normalno trenirali. Sve će im biti plaćeno do kraja tjedna - rekli su nam u klubu.

Naravno, bit će zanimljivo što o svemu misli grad Šibenik. Naročito ako se dogovor ne ispoštuje, odnosno ako čelnici ne plate igračima dugovanja. Kako saznajemo, javnost sve više gubi povjerenje u razne projekte u kojima se obećavaju 'avioni i kamioni', a na kraju igrači ostanu i bez onih osnovnih naknada.

Podsjetimo, u ugovoru stoji da Grad može utjecati i intervenirati na određene stvari u klubu i nakon prodaje. Također, pri kraju strpljenja su i igrači koji su sve više sumnjičavi prema kolumbijskim 'glavešinama', kao i prema novom projektu u kojemu bi u klub trebao ući - britanski kapital.

Kako se priča, Šibenik slovi kao klub koji ima dobru školu i lansira mlade, domaće igrače. Kolumbijci su od dolaska rekli kako su otvoreni za nove ulagače, partnere... U klubu su čak bili i neki bogati Bolivijci, no odustalo se od projekta...

U klubu vjeruju kako se ovaj štrajk neće odraziti na nedjeljnu utakmicu u Kranjčevićevoj, gdje Šibenik igra protiv Lokomotive. Bilo bi šteta, jer Šibenik sljedeće godine slavi 90. rođendan, imaju dobru i mladu momčad, javljaju se i veliki klubovi u želji za kupovinom mladih talenata... Subota je blizu, vidjet će se jesu li Kolumbijci bili iskreni i hoće li igrači vidjeti njihov "dinero"...

Najčitaniji članci