Obavijesti

Sport

Komentari 13

Sigali najbrže naučio hrvatski, Dani Olmo učio s profesoricom

Sigali najbrže naučio hrvatski, Dani Olmo učio s profesoricom
3

Najveći poligloti u Dinamu su Gavranović i Bjelica koji pričaju šest jezika, a blizu je i Hajrović koji zna engleski, njemački, hrvatski i francuski, pristojno je naučio španjolski, a razumije i talijanski...

VIDEO

Strani nogometaši Hajduka jučer su na Poljudu imali ispit iz hrvatskog jezika u kojem su čelni ljudi splitskoga kluba željeli vidjeti tko je najviše napredovao otkako s njima dva puta tjedno radi profesorica Ana Kegalj. Briljirali su Ardian Ismajli i Jairo, drugi (Eduok, Hamza, Bulos, Svatok, Jradi) još pričekati na prve razgovore na hrvatskom jeziku. No, kakvo je stanje u Dinamu? 

Dinamo danas u svojim redovima ima 13 stranih nogometaša (uključujući i Arijana Ademija), od kojih čak desetorica uspješno pričaju hrvatski jezik, pa u svlačionici nema nikakvih problema s komunikacijom.

Velik broj Dinamovih stranaca (Hajrović, Gojak, Stojanović, Gavranović, Andrić, Dilaver) dolazi sa sličnog govornog područja, Ademi je u pak Hrvatskoj cijeli život, dok su Olmo, Pinto i Kadzior prilično naučili hrvatski jezik otkako su stigli u Zagreb. Naš jezik ne pričaju sada samo Atiemwen, Theophile i Moubandje, no kako svi vrlo dobro znaju engleski, tu nema nikakvih problema.

U Dinamu svoje nogometaše ne tjeraju na sate hrvatskog jezika niti ih šalju na kakve tečajeve, ali mnogo igrača hrvatski jezik uči privatno. Sjećamo se, apsolutni rekorder bio je Argentinac Leonardo Sigali, koji je nakon samo tri mjeseca ozbiljno pričao hrvatski, čime je šokirao sve u svlačionici. Privatne sate uzimao je i Dani Olmo koji danas sjajno vlada hrvatskim jezikom. To ne čudi, u Dinamu svi stranci s duljim stažem pričaju odlično, a hrvatski je odlično naučio i El Arabi Hilal Soudani.

- U učenju su mi puno pomogli suigrači, ali i profesorica hrvatskog jezika s kojom sam radio. Nakon dvije godine već sam nešto govorio hrvatski, puno sam griješio, ali naučio sam. I svaki dan učim - rekao nam je jednom prilikom Dani Olmo.

Ipak, najveći poligloti u svlačionici Dinama su Mario Gavranović i Nenad Bjelica koji pričaju šest jezika, a vrlo blizu je i Izet Hajrović koji zna engleski, njemački, hrvatski i francuski, igrajući za Eibar je pristojno naučio španjolski, dok talijanski razumije, ali ga ne priča...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani