Sport

Komentari 9

Simeone bocnuo Guardiolu: On je talentiran, ali ima sreće. Ja nisam imao Messija, Xavija...

Simeone bocnuo Guardiolu: On je talentiran, ali ima sreće. Ja nisam imao Messija, Xavija...

Moj posao bi bio dosadan da cijelo vrijeme moram pobjeđivati na isti način. Volim pretjerivati s glupom taktikom, i ako ne pobijedim, izgledam glupo, rekao je Guardiola

Nakon reprezentativne stanke vraća se Liga prvaka. Natjecanje je stiglo do četvrtfinala, a dvoboj Manchester Cityja i Atletico Madrida svakako zvuči najzanimljivije uz onaj Chelseaja i Real Madrida.

- Oni su prvaci Španjolske, prvenstva iz kojeg je najviše momčadi osvajalo Ligu prvaka u posljednjih 20 godina. Ta je liga tako teška, a oni su u njoj prvi - rekao je Pep Guardiola, trener Cityja i ishvalio protivnike uoči prve utakmice u utorak na Etihadu:

- Divim se njihovoj konzistenciji, dvaput su bili u finalu Lige prvaka, znaju kako se treba postaviti u ovom natjecanju. Kad sam počinjao u Barceloni bilo je drugačije, sad su u četvrtfinalu svi suparnici nevjerojatno teški. Dat ćemo sve što imamo pa ćemo nakon uzvrata u Madridu vidjeti tko će proći dalje.

Guardiola i dalje čeka na naslov Lige prvaka sa Cityjem, je li ovo ta godina?

- Puno pretjerano razmišljam, zato sam imao vrlo dobre rezultate u Ligi prvaka. Moj posao bi bio dosadan da cijelo vrijeme moram pobjeđivati na isti način. Volim pretjerivati s glupom taktikom, i ako ne pobijedim, izgledam glupo. Pripremit ću nevjerojatnu taktiku, igrat ćemo s 12 igrača - rekao je Španjolac u sarkastičnom tonu.

S druge strane, Diego Simeone nije bio sarkastičan kada je prokomentirao Guardioline trenerske uspjehe.

- Guardiola je neupitno talentiran, ali osim toga, uvijek je imao sreće da uza sebe ima izvanserijske igrače. Ja nikad nisam imao Xavija, Sergija Busquetsa, Gerrarda Piquea, Andreasa Iniestu ili Messija.

Najčitaniji članci