Sport

Komentari 9

Simeone bocnuo Guardiolu: On je talentiran, ali ima sreće. Ja nisam imao Messija, Xavija...

Simeone bocnuo Guardiolu: On je talentiran, ali ima sreće. Ja nisam imao Messija, Xavija...

Moj posao bi bio dosadan da cijelo vrijeme moram pobjeđivati na isti način. Volim pretjerivati s glupom taktikom, i ako ne pobijedim, izgledam glupo, rekao je Guardiola

Nakon reprezentativne stanke vraća se Liga prvaka. Natjecanje je stiglo do četvrtfinala, a dvoboj Manchester Cityja i Atletico Madrida svakako zvuči najzanimljivije uz onaj Chelseaja i Real Madrida.

- Oni su prvaci Španjolske, prvenstva iz kojeg je najviše momčadi osvajalo Ligu prvaka u posljednjih 20 godina. Ta je liga tako teška, a oni su u njoj prvi - rekao je Pep Guardiola, trener Cityja i ishvalio protivnike uoči prve utakmice u utorak na Etihadu:

- Divim se njihovoj konzistenciji, dvaput su bili u finalu Lige prvaka, znaju kako se treba postaviti u ovom natjecanju. Kad sam počinjao u Barceloni bilo je drugačije, sad su u četvrtfinalu svi suparnici nevjerojatno teški. Dat ćemo sve što imamo pa ćemo nakon uzvrata u Madridu vidjeti tko će proći dalje.

Guardiola i dalje čeka na naslov Lige prvaka sa Cityjem, je li ovo ta godina?

- Puno pretjerano razmišljam, zato sam imao vrlo dobre rezultate u Ligi prvaka. Moj posao bi bio dosadan da cijelo vrijeme moram pobjeđivati na isti način. Volim pretjerivati s glupom taktikom, i ako ne pobijedim, izgledam glupo. Pripremit ću nevjerojatnu taktiku, igrat ćemo s 12 igrača - rekao je Španjolac u sarkastičnom tonu.

S druge strane, Diego Simeone nije bio sarkastičan kada je prokomentirao Guardioline trenerske uspjehe.

- Guardiola je neupitno talentiran, ali osim toga, uvijek je imao sreće da uza sebe ima izvanserijske igrače. Ja nikad nisam imao Xavija, Sergija Busquetsa, Gerrarda Piquea, Andreasa Iniestu ili Messija.