Obavijesti

Sport

Komentari 7

Šimun (2) s mamom je navijao iz Amerike: "Bravo, Dinamo!"

Šimun (2) s mamom je navijao iz Amerike: "Bravo, Dinamo!"
1

Mali Šimun Stojanović iz Županje kojemu su zbog bolesti u Americi odrezali nogu, bez daha je slušao kada je spiker na utakmici Dinamo - Hajduk najavio da će za njega prodavati dresovi

VIDEO

Ne znam je li svjestan da je to sve baš za njega, ali čuo je svoje ime na početku utakmice i bio je zapanjen. Nakon toga je navijao od početka do kraja utakmice, rekao je Tomislav Stojanović, Šimunov tata.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:23

Derbi Dinama i Hajduka koji se u petak igrao na zagrebačkom Maksimiru imao je poseban karakter. Bio je posvećen malom Šimunu (2) iz Županje kojem su u rujnu liječnici zbog bolesti morali amputirati lijevu nogu. Trenutno se nalazi u Americi gdje mu izrađuju protezu s kojom će moći hodati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog te je proteze Dinamo u suradnji s 24sata na aukciju ponudio unikatne dresove s logotipom vukovarskog Vodotornja, a prikupljeni novac ide za Šimunovu novu nožicu. Na utakmici je u petak cijelu akciju na početku utakmice predstavio spiker, što je čuo i mali Šimun. Njegova je mama Martina prijenos našla na internetu pa su gledali. Javila je suprugu u Županju da je Šimun bio oduševljen te je veselo navijao.

Posjetimo, Šimun obožava nogomet, a Dinamovci koji su to doznali iz medija, odlučili su mu pomoći.

Na utakmici je bio i Šimunov tata te Šimunova braća Tomo (15) i Noa (13).

Nije bitno tko je za Dinamo ili Hajduk, nego imati veliko srce
Nije bitno tko je za Dinamo ili Hajduk, nego imati veliko srce

- Predivan je osjećaj bio kad su najavili da je utakmica za pomoć Šimunu. Pogledao sam svoja dva sina i vidjelo im se na licima koliko im je drago i koliko su sretni. Bez riječi smo se gledali. Već smo bili na par utakmica, ali ova će nam, naravno, posebno ostati urezana u sjećanje - rekao je Tomislav. Dodao je da je uvjeren da će aukcijom skupiti dovoljno novaca za Šimunovu protezu za koju im, tvrdi, nisu znali reći koliko će koštati.

- U cijenu ulazi i vrijeme koje je potrebno za izradu, i vrsta materijala i činjenica je li proteza koljenska ili nije...Upozorili su nas da će tek kada proteza bude završena moći reći točnu cifru. U početku vam kažu samo okvirnu cijenu i odmah napomenu da ta brojka ne mora u konačnici imate veze s pravom cijenom koju ćemo platiti - rekao je Šimunov otac. Šimun bi na zadnju probu proteze trebao ići 4. prosinca i tako dobiti najljepši Božić kojeg si njegova obitelj može zamisliti.

Šimunov korak: Uključite se u veliku aukciju dresova Dinama
Šimunov korak: Uključite se u veliku aukciju dresova Dinama

Svi dresovi igrača Dinama, njih 23, s logotipom vukovarskog Vodotornja, od jučer su na aukciji koju su osmislili Dinamo i 24sata. Cilj aukcije je osigurati Šimunu ortopedsko pomagalo. Početna cijena svakog dresa je 500 kuna, a tijekom jučerašnjeg dana ponude su pljuštale sa svih strana. Aukcija će trajati sedam dana, a sve informacije mogu se pronaći na portalu 24sata koji se zahvaljuje portalu aukcije.hr.

>>> Sve o borbi malog Šimuna pročitajte ovdje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Šimun prohodao s protezom: Dinamo, ma nije bitno koji si...
POGLEDAJTE VIDEO

Šimun prohodao s protezom: Dinamo, ma nije bitno koji si...

Kada nekog voliš, nije bitno na kojem je mjestu, bitno je da se trudi, da gori željom i da sa tom željom sagorjeva... Dinamo u srcu. Nakon pet dana... Čudo! Šimun je prohodao s protezom

Za Šimunov korak skupljeno je 87.650 kuna aukcijom dresova!
ZAVRŠILA HUMANITARNA AKCIJA

Za Šimunov korak skupljeno je 87.650 kuna aukcijom dresova!

Nakon tjedan dana završila je humanitarna akcija "Šimunov korak" u suradnji 24sata i Dinama. Maleni Šimun (2) dobit će dio potrebnih sredstava za protezu od aukcije Dinamovih dresova
Posljednji je dan velike aukcije: Kupite dres Dinama za Šimuna
HUMANITARNA AKCIJA

Posljednji je dan velike aukcije: Kupite dres Dinama za Šimuna

Šimun Stojanović u Sjedinjenim Državama očekuje izradu ortopedskog pomagala koje će mu omogućiti da hoda, a sredstva prikupljamo u aukciji Dinamovih dresova. Ostavite svoju ponudu