Obavijesti

Sport

Komentari 685

Šimunić: Bilo je lijepo završiti karijeru s uzvikom "Za dom"

Šimunić: Bilo je lijepo završiti karijeru s uzvikom "Za dom"
6

Svi igrači su stali iza mene i rekli su da je sve to što se događa glupo. Jako sam ponosan i sretan na to kako sam završio karijeru. To nije ništa loše, kaže Šimunić

VIDEO

Josip Šimunić promovirao je dokumentarni film "Moja Voljena Hrvatska". Dokumentarac prikazuje njegove nogometne početke u Australiji, nastupe za hrvatsku reprezentaciju i onu nesretnu maksimirsku noć i incident s ustaškom uspješnicom.

Danas pomoćnik Ante Čačića u reprezentaciji ponovio je kako ne vidi ništa loše u tome što je napravio, a što je izazvalo gnušanje i zgražanje cijeloga svijeta.

- Prošlo je dvije godine od toga. Puno je toga negativnog izašlo u medijima, a nitko nije čuo moju stranu priče. Našao sam se s Jakovom Sedlarom i odlučili smo napraviti dokumentarni film - rekao je Šimunić za portal CroatianSports.com i nastavio:

- Rodio sam se u Australiji. Jako smo ponosni na naše podrijetlo. Uvijek su me drugačije gledali kad sam došao u Hrvatsku. Zvali su me "klokan", ali nisam se obazirao na to - rekao je Šimunić i osvrnuo se na ono što je napravio na Maksimiru zbog čega je dobio kaznu DORH-a i Fifinu suspenziju koja je značila i - mirovinu.

Svi se zgražaju, Šimunić je ponosan: Opet bih to napravio

- Nakon utakmice su me pitali bojim li se kazne. Rekao sam im da očito nemaju pojma o hrvatskoj povijesti. Nakon toga su se svi urotili protiv mene. No to je život. Želim im pokazati da nisam napravio ništa loše. Ako oni nisu sretni zbog toga, to je njihov problem - rekao je Joe Šimunić i nastavio:

- Svi igrači su stali iza mene. Nisu mogli vjerovati što se događa. Rekli su mi da je sve to glupo. Rekao sam im da se ne brinu i da se ne upliću u to. Sve sam preuzeo na svoja leđa i dvije godine nakon svega i dalje se borim. I borit ću se - rekao je Joe.

- Pokazao sam patriotizam. Kad igramo za Hrvatsku igramo za hrvatski dres i svi pokazujemo koliko volimo našu zemlju. Nikad nisam poželio zbog toga što sam napravio, ponosan sam na to i nikad to ne bih povukao. Mnogi su mi rekli da im je žao što nisam išao u Brazil. Ali ovo je jedan od najboljih načina za završiti karijeru i sretan sam i ponosan zbog toga - kazao je Šimunić .

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 685
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti