Sport

Komentari 7

Sin bivšeg boksačkog prvaka u teškom stanju, bori se za život

Sin bivšeg boksačkog prvaka u teškom stanju, bori se za život

Christian Castillo, sin dvostrukog prvaka Jose Luisa Castilla je stradao tijekom sparinga dok se pripremao za svoju treću profesionalnu borbu. Stanje mu je kritično nakon što je zaradio i upalu pluća

Posljednjih dana iz boksačkog svijeta pristižu samo tužne vijesti. Nakon smrti  Rusa Maxima Dadaševa (29) i Argentinca Huga Santillana (23), u teškom stanju u bolnici je i mladi Christian Castillo.

On je stradao tijekom sparinga dok se pripremao za svoju treću profesionalnu borbu. Zbog ozljede glave nakon jednog udarca se onesvijestio, stanje je odmah bilo kritično, a sve se dodatno za kompliciralo kada je zaradio i upalu pluća. Zbog toga je prebačen u drugu bolnicu.

Christian je sin bivšeg meksičkog boksačkog šampiona Jose Luisa Castilla (45) koji je u svijetu boksa proveo duge 24 godine, a tijekom njih je dva puta bio svjetski prvak.

- Morali smo ga zbog upale pluća premjestiti u drugu bolnicu. Stanje mu je ozbiljno. U ringu uvijek riskiramo svoj život, a kada uđemo bez potpune koncentracije, još smo bliže smrti. Ne moramo davati dodatan razlog za smrt - poručio je Christianov brat Luis koji je zbog bratovog stanja otkazao svoju borbu.

Obitelj je zamolila sve koji mogu za novčane donacije kako bi pokrili ogromne medicinske račune.