Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sin je svećenika, a s 18 dolara u džepu je ušao u svijet boksa!

Sin je svećenika, a s 18 dolara u džepu je ušao u svijet boksa!
9

'S boksom sam počeo samo da bih skupio nešto novaca za kćer, nisam mislio da će doći do ovoga', rekao je Deontay Wilder kada su ga podsjetili da bi za vikend mogao postati veći od Muhammada Alija

VIDEO

"Billy Ray was the preacher's son", pjeva Dusty Springfield, ali u ovoj je priči sin svećenika Deontay Wilder. Svake nedjelje u crkvi, odgajan u siromašnoj obitelji, ne baš uspješan u školi, visok i mršav. Tako je u kratkim crtama opisano djetinjstvo boksača koji u noći sa subote na nedjelju može srušiti rekord Muhammada Alija s 11. obranom titule u nizu, bude li bolji od Tysona Furyja, a kako je sam 'brončani bombarder' najavio - nokautirat će ga.

Srednju je školu završio u Alabami u gradu Tuscaloosi. Nadao se odlaskom na koledž postati igračem američkog nogometa, ali slabe ocijene i rođenje prvog djeteta spriječili su ga u naumu. Samo nekoliko mjeseci nakon što je došao studirati, njegova je tadašnja djevojka zatrudnjela i u 2005. mu se rodila prva kćer Naieya. Poslije nje je dobio još sedmero nasljednika. 

Fury u zanosu: Pa taj je Wilder dobivao samo kante i skitnice!
Fury u zanosu: Pa taj je Wilder dobivao samo kante i skitnice!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My 2yrs old praying God. If she can do it so can you Amen! Never wave my flag by Mary Mary

Objavu dijeli Deontay Wilder (@bronzebomber)

Sin svećenika

I sam je odrastao u velikoj obitelji. Deontay je, uz roditelje, živio s tri sestre i jednim bratom Marsellosom (koji je također boksač). Otac svećenik Gary, majka Deborah i baka Evelyn Loggins vodili su ga svake nedjelje u crkvu. 

Wilder u meču protiv Furyja može postati veći i od Alija...
Wilder u meču protiv Furyja može postati veći i od Alija...

- Nisam imao izbora. Bio sam u crkvi svake nedjelje. Otuda moja jaka vjera - rekao je Deontay. 

Zbog toga što je bio visok i mršav zvali su ga 'Sticks', ali to ga nije sprječavalo da se upliće u tučnjave. 

- Nisam nikada bježao. Nisam se bojao suprotstaviti bez obzira na to kako sam izgledao. Bio sam poznat po tome da se sa mnom ne treba petljati - prepričao je svoje djetinjstvo za The Sun.

Frcale iskre: Wilder i Fury se umalo potukli na sučeljavanju!
Frcale iskre: Wilder i Fury se umalo potukli na sučeljavanju!

Sport je bio njegov spas

Grad u kojemu je odrastao bio je poznat po visokoj stopi siromaštva i rijetki su se iz toga izvukli. Oni koji su to uspjeli većinom su izlaz pronašli u košarci ili američkom nogometu noseći sivo-bijeli dres fakultetskih momčadi. To je htio i Deontay, samo mu je jedna stvar bila na umu.

- Cilj mi je bio igrati za Alabamu, ali ponekad Bog ima drugačije planove za nas od onih koje sami želimo - rekao je. 

Odustao je od fakulteta kada je saznao da će postati otac i počeo raditi tri posla. Konobario je u dva lokala, a uz to razvozio pivo kako bi mogao platiti račune.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TBT to when I modeled for @RalphLauren. Keepin it fresh since 2008!! #bombsquad

Objavu dijeli Deontay Wilder (@bronzebomber)

Posljednju šansu probijanju u profesionalni sport dao je boksu odlaskom u zapuštenu dvoranu na drugom kraju grada. Ondje ga je pod svoje uzeo trener Jay Deas koji je uz njega sve do danas. Pred dvoranu je stigao u zelenom Ford Exploreru iz 1984. i s 18 dolara u džepu. Deas nije vidio puno talenta u njemu, ali je vidio veliku ambiciju.

- Prvi puta kada je sparirao za protivnika je imao solidnog teškaša koji je tada u nogama već imao 20-25 profesionalnih borbi. Deontay je krenuo na njega punom snagom, rukama i nogama, nije mu tehnika bila jača strana - prepričava njegov trener Jay pa dodaje:

- Ali i tada je imao svoj poznati jack-hammer udarac s kojim je srušio i tog protivnika na pod. Kada se ustao, rekao mi je: 'Što god radiš, ovog klinca zadrži'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Deontay Wilder (@bronzebomber)

Borba za kćer

Naieya je rođena 2005. sa spina bifidom, urođenim poremećenim zatvaranjem kralježničnog kanala. Deontay se tada morao suočiti s ogromnim računima za lijekove, a odlučio ih je platiti borbama u ringu dok je i sam vodio borbu sa depresijom zbog stresa u svom, tada još, jako mladom životu. Kada se rodila Naieya, sam je sebi obećao da će ući u profesionalni boks.

- Bio sam prije toga obični dečko na koledžu, u košarkaškoj ekipi. Ali učinio bih sve opet. Sve bih to zbog svoje kćeri ponovio. Ona je ta zbog koje sam počeo boksati - rekao je The Sunu.

- Bio sam spreman učiniti što god je potrebno da bih se brinuo o njoj. Obećao sam joj da ću jednoga dana postati svjetski prvak i da ću ju moći uzdržavati - rekao je samo tri godine prije nego li je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Pekingu. 

Sedam godina kasnije pobijedio je Bermana Stivernea i uzeo WBC naslov u teškoj kategoriji i nije ga ispustio iz ruku sve od te 2015. Neporažen je već 43 borbe, a samo je jednom meč završio izjednačeno - u prosincu 2018. upravo protiv Furyja s kojim će se boriti i ovoga vikenda u uzvratnom meču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja