Sin Sergeja Jakirovića debitirao za Dinamo. Tek mu je 16 godina | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 13

Sin Sergeja Jakirovića debitirao za Dinamo. Tek mu je 16 godina

Sin Sergeja Jakirovića debitirao za Dinamo. Tek mu je 16 godina

Trener Dinama je u Koprivnici bio bez čak 17 igrača od kojih je većina prvotimaca. Na klupi su mu sjedili vrlo mladi dečki: Cvetko, Koščević, Majić, Miljak, Pavić, Sušak, rezervni golman Krkalić i Jakirovićev sin Leon

VIDEO

Susret 35. kola HNL-a između Slaven Belupa i Dinama (2-3) bila je odlična prilika Sergeju Jakiroviću odmoriti prvotimce i sav fokus prebaciti na uzvrat finala Kupa na Rujevici protiv Rijeke. Susret se igra u srijedu nakon što je prvi sudar na Maksimiru završio 0-0. Tako su u Koprivnici šansu dobili rezervni igrači i juniori, Jakirović je bio bez čak 17 igrača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban 00:58

Na raspolaganju nije imao Nevistića, Pierre-Gabriela, Bernauera, Theophilea, Ogiwaru, Sučića, Ademija, Mišića, Baturinu, Hoxhu i Petkovića, kartonirani su bili Ristovski i Špikić, još uvijek ozlijeđeni Moharrami, Perić, Kačavenda i Stojković. 

Jakirović je na klupi imao vrlo mlade igrače pa su tamo sjedili Cvetko, Koščević, Majić, Miljak, Pavić, Sušak, rezervni golman Krkalić i njegov sin Leon. I u takvim okolnostima, Dinamo je uspio slaviti protiv pretposljednje momčadi lige.

No, ono što treba istaknuti je da je za Dinamovu prvu momčad debitirao sin Sergeja Jakirovića. Leon Jakirović (16) igra na poziciji stopera i lijevog bočnog, a šansu je u Koprivnici dobio posljednjih desetak minuta. U igru je ušao u 84. zajedno s Majićem i Pavićem, a kako su suci produžili igru šest minuta, mladi dečki su čak i odigrali ponešto.

Bio je to prvi, službeni nastup za prvi sastav Dinama. Leon Jakirović je do sada nastupao samo za juniorsku momčad, a tata Sergej ga je momčadi priključio uoči susreta u Koprivnici. Smatra se da je najveći stoperski talent generacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner