Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sinkovići izgubili od Švicaraca, preko repesaža se bore za finale

Sinkovići izgubili od Švicaraca, preko repesaža se bore za finale

Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa. Znamo na čemu trebamo raditi, rekao je Valent Sinković

VIDEO

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijama dvojca bez kormilara na utrci Svjetskog kupa koji se održava u talijanskom Vareseu.

Braća Sinković su odlično startala, međutim na polovici staze su pali na drugo mjesto iza aktualnih svjetkih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha i do kraja utrke nisu se uspjeli vratiti na vrh.

Na koncu su Švicarci osvojili prvo mjesto s rezultatom 6:33.32, dok su Martin i Valent Sinković zaostali 3.73 sekunde. Treće mjesto osvojila je talijanska posada Davide Comini i Giovanni Codato sa 5.51 sekunde zaostatka za vodećima.

Zagreb: Na jezeru Jarun održana 40. Međunarodna regata Croatia Open 2024.

Švicarci su prvim mjestom izborili direktan plasman u finale, dok će Sinkovići u subotu nastupiti u repesažu u kojem će imati još jednu priliku za ulazak u A finale.

- Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa. Znamo na čemu trebamo raditi, sutra je repesaž i odmah ćemo pokušati popraviti neke stvari," rekao je Valent Sinković.

"Došli smo vidjeti gdje smo, već sada znamo otprilike. Isto tako znamo gdje nam je mjesto za napredak i idemo dalje raditi," dodao je Martin Sinković.

Bez direktnog plasmana u finale ostala su i braća Anton i Patrik Lončarić osvojivši četvrto mjesto u svojoj skupini dvojca na pariće. Slavili su Talijani Luca Rambaldi i Matteo Sartori s vremenom 6:19.08, dok su Lončarići imali skoro 20 sekundi zaostatka. Novu priliku imat će u subotu u repesažu.

U Vareseu nastupa i Damir Martin u samcu. U drugoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je prvo mjesto s rezultatom 7:02.24 izborivši plasman u četvrtfinale.

Svjetski kup u Vareseu, koji okuplja više od 450 sportaša iz 34 zemlje, predstavlja prvi veliki test ove olimpijske sezone, s obzirom na to da je do Olimpijskih igara u Parizu 2024. preostalo manje od 110 dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz