Sport

Komentari 0

Sinkovići pozivaju kreativce: Budite dio naše olimpijske priče

Sinkovići pozivaju kreativce: Budite dio naše olimpijske priče

Ideja je da djeca samostalno ili u timu osmisle i izrade projekte koji će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na Olimpijskim igrama

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) pokrenuo je kreativni nagradni natječaj pod nazivom "Zajedno s olimpijcima #prema suncu". Natječaj je tematski povezan s Olimpijskim igrama Tokio 2020., koje se zbog pandemije COVID-19 održavaju u srpnju 2021., pod motom: "Brže, više, jače - zajedno".

Natječaj je otvoren je do 17. svibnja 2021. godine. Prijaviti se mogu svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala, pojedinačno ili u timu, osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i imaju pristup nekoj od tehnologija iz IRIM-ovih projekata.

Ideja nagradno-kreativnog natječaja je da djeca samostalno ili u timu osmisle i izrade projekte koji će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na Olimpijskim igrama (razni uređaji za pomoć u pripremama sportaša, maskote natjecanja…).

Najtrofejniji hrvatski veslači, članovi dvojca bez kormilara Valent i Martin Sinković, dodijelit će na kraju natječaja nagrade najuspješnijem timu. Nakon pobjedničkog nastupa u utrci Svjetskog kupa u Zagrebu pozvali su sve zainteresirane na sudjelovanje na natječaju IRIM-a i HOO-a.

- Prihvatite izazov i uključite se u ovaj zanimljiv nagradni natječaj jer na taj način postajete dijelom olimpijske priče za Igre u Tokiju ovoga ljeta. Budite s olimpijcima i uz olimpijce - poruka je Martina Sinkovića.

- Kao što se brat i ja u veslačkom dvojcu uvijek želimo okušati u što jačoj konkurenciji, tako bismo željeli na kraju ovog natječaja dodijeliti nagrade najboljima od najboljih. Pozivam sve kreativce na sudjelovanje - dodao je Valent Sinković.

A za sudjelovanje u natječaju mogu se koristiti micro:bit, BOSON set, micro:Maqueen robot, Inventor’s kit, IoT tehnologije (Neuron komplet, Arduino kompleti, DFRobot komponente, LittleBits tehnologija), mBot robot, mBot Ranger, mBot Ultimate set te tehnologija 3D ispisa (sve tehnologije koje IRIM koristi u svojim projektima) uz dodatke. Ako nemate pristup nekoj od tehnologija, a želite je koristiti u natječaju, provjerite dostupnost u lokalnoj školi ili knjižnici. U našim projektima sudjeluje više od 760 osnovnih škola, 120 knjižnica (karta uključenih knjižnica je ovdje) i nekoliko stotina udruga i drugih edukativnih ustanova.

Osim inovativnosti i kreativnosti te promicanja gesla Olimpijskih igara, svaki prijavljeni projekt mora sadržavati i video prezentaciju koju će povjerenstvo koristiti za izbor najboljeg rada. Više o natječaju pročitajte ovdje.

Najbolji rad osvojit će vrijedne nagrade (Monitor DELL Flat panel 27”, prijenosni bežični bluetooth zvučnik JBL CLIP3, i miš redragon Shark M688 za svakog člana tima). Sve detaljnije informacije i prijavnica se nalaze ovdje.

Najčitaniji članci