Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sion izgubio žalbu; Vaart ljut jer ga klub nije prijavio za EL

Sion izgubio žalbu; Vaart ljut jer ga klub nije prijavio za EL
1

Nizozemski nogometni reprezentativac iz redova Tottenhama Rafael van der Vaart ljuti se na svoj londosnki klub, jer ga nije uvrstio na popis igrača za utakmice u EL-u

VIDEO

Nizozemac je pretrpio ozljedu za vrijeme premierligaške utakmice protiv Manchester Cityja krajem kolovoza. Dodatnim liječničkim pretragama utvrđeno mu je puknuće zadnje lože. Liječnici su predviđali da će morati pauzirati možda i do šest tjedana, pa su u stručnom stožeru ''spursa'' odlučili izostaviti 28-godišnjeg Van der Vaarta s popisa igrača za nastup u Europa ligi. Menadžer Harry Redknapp želio je svog ofenzivnog veznog igrača sačuvati za nastupe u domaćem prvenstvu, te izbjeći rizik od pogoršanja ozljede.

Nakon tretmana kod specijalista za spomenutu ozljedu, Van der Vaart se oporavlja puno brže od predviđanja, te osjeća da će biti vrlo brzo spreman, puno prije očekivanja. Očito je da nije sretan što neće igrati za svoju momčad na europskoj pozornici.

- To je dosta specifična situacija. Mislim da su me iz redova kluba, ako ništa drugo, mogli  barem konzultirati o svojoj odluci. No, sada je besmisleno o tome govoriti, jer ionako se više ništa ne može promijeniti – rekao je Nizozemac.

''Spursi u četvrtak gostuju kod PAOK-a u Solunu u Europa ligi. Tri dana nakon toga igrat će protiv Liverpoola u prvenstvu.

- Usredotočit ću se na utakmicu protiv Liverpoola. Prilično sam siguran da ću za nju već biti spreman – zaključio je Van der Vaart.

Sion izgubio žalbu pri UEFA-i, Celtic ostaje sudionik Europa lige

Žalbena je komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odbila žalbu švicarskog kluba Siona protiv njegova isključenja iz natjecanja u skupini I Europa lige...

Natjecanje će u istoj, kako je i ranije riješila UEFA-ina Disciplinska komisija, nastaviti škotski Celtic premda ga je švicarski klub u posljednjem pretkolu Europa lige pobijedio ukupnim rezultatom 3-1.

Rješenje koje je postalo pravomoćno rezultat je činjenice da su Švicarci u posljednjem pretkolu igrali s igračima koje su doveli ovog ljeta, premda to nisu smjeli učiniti. Branila im je to suspenzija još iz 2008. godine, kada su se o statute Međunarodne nogometne federacije (FIFA) ogriješili potpisavši golmana Essama El-Hadaryja premda je Egipćanin imao važeći ugovor s drugim klubom. FIFA je tada aktualnom pobjedniku Švicarskog kupa zabranila transfere, no Sion je ovog ljeta doveo čak šestoricu novih igrača koji su dobili pravo nastupa u nacionalnom prvenstvu nakon što su to sami zatražili putem redovitoga građanskog suda.

Premda je isti, Kantonski sud Vauda, presudio da igrači imaju pravo nastupati i na međunarodnoj sceni, UEFA je naputak odbila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'