Obavijesti

Sport

Komentari 5

Situacija pred zonom pucanja: Novi sukob Tudora sa zvijezdom

Situacija pred zonom pucanja: Novi sukob Tudora sa zvijezdom

Nakon što je planuo na hrvatskog trenera, veznjak Marseillea se istuširao, spakirao i pokupio sa stadiona. Atmosfera u svlačionici nije bajna i odnosi su narušeni. Tudor će morati zagrabiti duboko kako bi uspostavio red

Igor Tudor je vrlo karakterna trenerska ličnost. Tušine metode zahtijevaju red, rad i disciplinu, djelomičnog odricanja kako bi momčad bila u vrhunskoj fizičkoj spremi i kako bi uspješno sprovela sve njegove ideje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Taj način rada uspješno je provodio u Veroni s kojom je ostvario neke zapažene rezultate pa rušio Juventus, Lazio, Romu... Njegova Verona djelovala je poletno i igrala napadački, no gajila stil igre koji zahtjeva visok tempo i odličnu fizičku spremu.

Što je, izgleda, prvo odlučio primijeniti i promijeniti otkako je stigao u Marseille te nametnuo žestok tempo na treninzima još u pripremnom periodu uoči sezone. Francuski mediji bili su se raspisali o otvorenom sukobu igrača protiv hrvatskog trenera, a poznata su i njihova imena. Riječ je o Gersonu i Jordanu Amaviju.

A priča je dobila nastavak. L'Equipe piše kako je do sukoba došlo i s veznjakom Matteom Guendouzijem tijekom poluvremena pripremnog susreta protiv AC Milana. Veznjak Marseillea imao je žustru raspravu s Tudorom u trenutku kada je Milan imao vodstvo 2-0.

Nakon što je planuo na novog trenera, Guendouzi se istuširao, spakirao i pokupio sa stadiona. Točan razlog njihove svađe nije poznat.

Middlesbrough v Marseille - Pre Season Friendly - Riverside Stadium

Atmosfera u svlačionici nije bajna i odnosi su narušeni. Tudor će morati zagrabiti duboko u srž svlačionice kako bi izvukao ono optimalno, kako bi uspostavio red i kontrolu, kako bi, u neku ruku, razvio i prijateljski odnos s igračima jer jedino tako će početi stizati rezultati.

U zadovoljnoj momčadi nogometaši rade jedan za drugog, a trener je tu čisto da povlači konce. Svojim metodama uspio je u Veroni, a nekadašnjem i jedinom francuskom osvajaču Lige prvaka u povijesti možda je potrebno upravo to.

Serie A - Hellas Verona v Juventus

Marseille prvu utakmicu u novoj sezoni igra u nedjelju protiv Reimsa od 20:45 sati. Nakon te utakmice bit će jasnije što i kako će Tudor dalje.