Obavijesti

Sport

Komentari 48

Šitum uoči derbija: Hajduk će vidjeti koliko je Dinamo moćan

Šitum uoči derbija: Hajduk će vidjeti koliko je Dinamo moćan
1

Nogometaši Dinama bili su u ovo su predbožićno vrijeme bili u posjetu pučkoj kuhinji kojoj su dali svoju donaciju. Sutra je pred njima najveći hrvatski derbi protiv Hajduka na Maksimiru

VIDEO

Dinamovci su dan u božićnom duhu prije derbija iskoristili za posjet pučkoj kuhinji Družbe sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. Ostavili su im svoju donaciju i bar nekako pomogli potrebitima u ove hladne dane.

Pred njima je još jedna utakmica, i to ona 'najslađa', protiv Hajduka. Nakon odlične polusezone u kojoj su izborili europsko proljeće i drugoplasiranoj Rijeci u prvenstvu 'bježe' devet bodova, žele staviti točku na i.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:29
 

- Derbi k'o derbi, svi smo nabrijani i jedva čekamo da utakmica počne. Bez obzira na kojoj je Hajduk poziciji, to će uvijek biti derbi. Pokazat ćemo im svoju moć, nismo se zadovoljili sa dobrom sezonom i želimo staviti točku na i pobjedom - rekao je Mario Šitum.

Hajduk dolazi u Zagreb samo tri dana nakon Anderlechta pa je vremena za analizu bilo malo. U Dinamovom taboru ipak ističu kako je sve u njihovoj moći.

- Analiziramo protivnika, ali bitnije je kako mi izgledamo na terenu. Vidimo da su oni u svojevrsnim problemima, ali to nije naša briga. Radujemo se utakmici, imamo širok roster, svi smo napeti i spremni i koga trener pročita dat će 300% od sebe, ne želimo ostaviti mrlju na polusezoni - nastavio je Šitum.

Hajduk nikad nije bio ovakav autsajder u derbiju s Dinamom
Hajduk nikad nije bio ovakav autsajder u derbiju s Dinamom

On je u europskim susretima dobio tek tri minute u zadnjoj utakmici na Maksimiru, ali ističe kako je sa suigračima proživio svaki trenutak utakmica koje je odgledao s klupe ili tribina.

- Radujem se kad moj klub pobjeđuje i bio sam jako sretan zbog rušenja te skoro pedesetogodišnje crne serije. Malo sam tužan što nisam bio na terenu, ali bio ja dio kluba ili ne uvijek ću biti Dinamovac. I to je jedan od temelja ovog kluba, što svi dišu za njega, bez obzira jesi li dio udarne jedanaestorke ili na tribini. Bilo mi je teško, ali radovao sam se k'o da sam bio dio početne postave - završio je krilni igrač Dinama.

Bjelica: Svejedno nam je igramo li protiv Anderlechta, Intera ili Hajduka

I trener Nenad Bjelica najavio je nedjeljni susret. Puno utakmica je iza Dinama u ovoj polusezoni, ali snage za derbi ne nedostaje.

- Imamo dovoljno energije za tu utakmicu, odigrat ćemo na razini kakvoj igramo cijelu jesen. Izvest ću momčad koja je u najboljem stanju - poslat ću zdrave i najspremnije. Naš je cilj 3 boda, bilo to protiv Anderlechta, Hajduka ili Inter Zaprešića.

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće"

Hajduk je posljednji put na Maksimiru slavio u veljači golom Ohandze (0-1), a sad je na tablici daleko od Dinama. Baš zbog te neopterećenosti mogu odigrati opušteno i biti neugodan protivnik bez obzira na trenutnu razliku.

- Ekipe koje su neopterećenije mogu biti opasne. Imaju puno mladih igrača i vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Ipak sve ovisi o nama, ako mi budemo dobri i uz podršku navijača idemo po pobjedu.

Nema nogometa! Osijek je pod snijegom, odgoda i u Koprivnici
Nema nogometa! Osijek je pod snijegom, odgoda i u Koprivnici

Subotnje utakmice između Slavena i Rijeke u Koprivnici te Osijeka i Intera u Osijeku odgođene su zbog snijega, ali u Zagrebu to neće biti slučaj.

- Teren je grijan i neće biti problema kao ni u prošlim utakmicama. veći je problem bio vjetar od snijega - zaključio je trener 'modrih'.

Gavranović: Zaslužili smo da nas navijači isprate i u zadnjoj utakmici

Švicarski reprezentativac u redovima 'modrih' zadnji je put, račujući nastupe za klub i reprezentaciju, zabio prije osam utakmica, početkom studenog protiv Osijeka (0-1). Osjeća umor, ali imat će dovoljno vremena za oporavak nakon derbija na Maksimiru.

- Derbi je uvijek posebna utakmica. Radujemo se kad nam dolazi Hajduk tako da, dobro ćemo se pripremiti pa da još ljepše završimo ovu skoro pa perfektnu polusezonu. Utakmica je posebnija od drugih. Najveći derbi u Hrvatskoj uvijek je osjetljiviji kod svih igrača, ali i navijača. Dobro ćemo se pripremiti, znamo da smo favoriti, a to moramo pokazati i na terenu - rekao je Gavranović i pozvao navijače na utakmicu:

- Nadamo se da će biti što više ljudi iako je stvarno hladno u Zagrebu. Zadnja je utakmica, mislim da smo zaslužili da nas navijači isprate u posljednjoj utakmici polusezone.

Gavro, Oršić i društvo u pučkoj kuhinji: 'Ma sredit ćete Hajduk'
Gavro, Oršić i društvo u pučkoj kuhinji: 'Ma sredit ćete Hajduk'

Dinamo ima široku klupu i tko god dođe na teren dati će sve od sebe jer će vremena za oporavak biti dovoljno.

- Želimo dobiti utakmicu i napraviti još jedan korak prema osvajanju prvenstva. Ne moramo puno gledati zadnje rezultate i igre Hajduka nego se stvarno koncentrirati i potrošiti se do kraja jer ćemo poslije imati dovoljno vremena za oporavak i regeneraciju do početka sezone - zaključio je švicarski reprezentativac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida