Obavijesti

Sport

Komentari 5

Sjajan start 2018.: Ćorić i Čilić do četvrtfinala u Dohi i Puneu

Sjajan start 2018.: Ćorić i Čilić do četvrtfinala u Dohi i Puneu
1

Nakon što je izbacio desetog tenisača svijeta Pabla Carreña Bustu, Borna Ćorić lako se obračunao s Gruzijcem Basilašvilijem u Dohi. U četvrtfinale, ali u indijskom Puneu, prošao je i Marin Čilić

VIDEO

Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinalu ATP-turnira u katarskoj Dohi nakon što je u srijedu u 2. kolu svladao 59. igrača svijeta Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 6-1, 6-3 poslije sat i 15 minuta igre.

Ćorić je odlično krenuo u meč i brzo je došao do "breaka" i vodstva 3-0. Uslijedio je još jedan "break" i kod 5-1 Zagrepčanin je servirao za set. No, Gruzijac je tada odigrao svoj najbolji gem u prvom setu i Ćorić je uspio iskoristiti tek četvrtu set-loptu.

U drugom setu Ćorić već u prvom gemu oduzima servis protivniku, a potom dolazi do još jednog "breaka" u petom gemu. Kod vodstva 5-2 hrvatski igrač servirao je za meč, ali Basilašvili je neočekivano došao do "breaka". No njegova nada da produži meč kratko je trajala, jer mu je već u sljedećem gemu Ćorić ponovno oduzeo servis i time zaključio susret.

Bio je to njihov treći dvoboj, a prethodna dva koja su odigrana prošle u Cincinnatiju i Lyonu dobio je Basilašvili.

U četvrtfinalu Ćorić će igrati protiv boljeg iz susreta između Španjolca Fernanda Verdasca (35. na ATP listi) i Rusa Andreja Rubljeva (39. na ATP listi).

Slavio i Čilić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić također je sjajno otvorio 2018. godinu. Prošao je u četvrtfinale ATP turnira u indijskom Puneu nakon što je u srijedu u 2. kolu svladao 148. igrača svijeta Indijca Ramkumara Ramanathana sa 6-4, 6-3 poslije sat i 13 minuta igre.

 Šesti tenisač svijeta i prvi nositelj turnira u Puneu djelovao je uvjerljivo u prvom setu sve do trenutka kad je kod vodstva 5-3 trebao servirati za set. Do tada je na svoj servis izgubio samo jedan poen, a onda je Ramanathan neočekivano došao do "breaka". No, taj šok nimalo nije utjecao na Čilića koji je u sljedećem gemu na servis protivnika bez izgubljenog poena zaključio prvi set u svoju korist.

 U drugom setu Čiliću je bio dovoljan jedan "break", u četvrtom gemu, a potom je rutinski zaključio meč i očekivano izborio četvrtfinale gdje ga čeka 81. igrač svijeta Francuz Pierre-Hugues Herbert, s kojim dosad još nije igrao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu