Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajna Kenijka srušila svjetski rekord star osam godina...

Sjajna Kenijka srušila svjetski rekord star osam godina...

Kenijska trkačica Faith Kipyegon u petak je na mitingu Dijamantne lige u Firenci postavila novi svjetski rekord na 1500 metara postavši prva atletičarka u povijesti koja je tu dionicu pretrčala za manje od tri minute i 50 sekundi, a novi najbolji rezultat svih vremena je 3:49.11.

Tako je 29-godišnja aktualna dvostruka olimpijska pobjednica u ovoj disciplini prijašnji svjetski rekord (3:50.07), koji je od 17. srpnja 2015. držala Etiopljanka Genzebe Dibaba, popravila za gotovo cijelu sekundu.

Diamond League - Pietro Mennea Golden Gala

 Bilo je to uvjerljivo najbolje ostvarenje na trećem mitingu iz ovogodišnjeg kalendara Dijamantne lige, na kojem su atletičarke ostavile bolji dojam.

Nizozemka Femke Bol je u utrci na 400 m prepone postavila najbolje ovogodišnje vrijeme (52.43 sekunde), a time je popravila i rekord mitinga (52.82) koji je od 2010. držala Amerikanka Lashinda Demus. Rekord mitinga srušen je i u utrci atletičarki na 3000 m sa zaprekama. Vlasnica novog rekorda (9:00.71 minuta) je Etiopljanka Sembo Almayew koja je postavila osobni rekord i najbolje vrijeme u svijetu u ovoj godini. Rekord mitinga je popravila za više od četiri sekunde.

Diamond League - Pietro Mennea Golden Gala

U utrci atletičara na 100 m slavio je Amerikanac Fred Kerley (9.94 sekundi), ispred Kenijca Ferdinanda Omanyale (10.05), dok je u konkurenciji atletičarki na istoj dionici najbrža bila Marie-Josee Ta Lou (10.97 sekundi) iz Obale Bjelokosti.

Novo natjecanje na kojem će se skupljati "dijamantni bodovi" bit će održano 9. lipnja u Parizu.