Obavijesti

Sport

Komentari 286

Sjajna Malaga bacila Real na koljena: Barcelona već na +16!

Sjajna Malaga bacila Real na koljena: Barcelona već na +16!
5

Jose Mourinho možda neće ni dočekati 2013. godinu na klupi Reala nakon što je po prvi put u povijesti Real izgubio od Malage. Isco i Santa Cruz donijeli su slavlje 3-2

VIDEO

Nogometašima Malage ne treba Djed Mraz kad u momčadi imaju svojeg Santu. Za ljepši doček Božića, nakon što im je Grinch u tijelu Uefe ukrao nastup u europskim natjecanjima sljedeće godine zbog dugovanja, pobrinuo se Roque Santa Cruz u 17. kolu Primere.

Njegova dva gola, uz onaj Isca, srušila su Real Madrid na domaćem terenu svladavši ih 3-2 te su gurnuli 'kraljevski klub' u još vežu krizu. Sudionik osmine finala i četvrtoplasirana momčad Primere šokirala je Real, koji će Božić dočekati sa čak 16 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom!

Sudbina Josea Mourinha na klupi Reala u 2013. godini, nakon drugog uzastopnog kiksa i remija s Espanyolom, još je upitnija poslije još jedne neuvjerljive partije. No kakvo je stanje u momčadi prikazuje i Mourinhovo ostavljanje kapetana Ikera Casillasa, što je definitivno znak da Portugalac gubi povjerenje među glavnim igračima. Nevjerojatno zvuči podatak da je Casillas utakmicu s klupe odgledao (a da nije ozlijeđen ili skroz izostavljen iz igračkog kadra) prije deset godina! Te 2002. godine bio je pričuvni golman u utakmici protiv Deportiva.

- Bila je to tehnička odluka. Trener je taj koji analizira situaciju, igrače koji su mu na raspolaganju i uz svoj stručni stožer izabire momčad koja će zaigrati. Radi se o čisto tehničkoj odluci. Možete izmišljati priče koje hoćete, ali to je čisto tehnička odluka, ništa više. Po mom je mišljenju Adan bio bolja opcija od Casillasa, ništa više, a kako sam ja trener, tako sam odlučio. A kako se utakmica razvijala i golman nije mogao utjecati na rezultat, mislim da je ta priča stvar prošlosti - rekao je Mourinho i osvrnuo se na stanje na ljestvici:

- Prošle je sezone Real bio devet bodova ispred drugoplasiranog. Ove sezone puno zaostajemo, ali prihvaćamo odgovornost što nismo odigrali dobro u prvenstvu. Neću bježati od odgovornosti ili tražiti opravdanja, takva je realnost.

Ostavka prema Portugalcu ne dolazi u pitanje.

- Ne mislim da je moja pozicija uzdrmana, niti sam mislio u bilo kojem trenutku. Također nisam dijete. Treneri znaju da nogomet nema uspomena i da je bitna jedino sadašnjost. Kada bih osjećao da igrači ne žele nastaviti, bio bih preiskren da bih mogao nastaviti. Ali oni nisu takvi, samo nam fali malo sreće u posljednjih nekoliko utakmica, to je sve.

Puno bolja Malaga povela je u 49. minuti preko novog 'Golden Boya' ili najboljeg mladog igrača Europe Isca, a vodstvo je trajalo do 66. minute. Tad je Real poravnao na 1-1 nakon flipera u 16-ercu Malage, kad se Benzemin šut odbio od Sancheza, a lopta je završila u vlastitoj mreži.

Ključni trenutak, ispostavilo se kasnije, dogodio se minutu prije kad je u igru ušao Roque Santa Cruz, koji je u 'blitz-kriegu' od tri minute bacio Real na koljena. Prvo je u 73. minuti donio novo vodstvo zabivši za 2-1, a u 76. je konačno dotukao goste zabivši sjajno u bliži kut golmana Adana.

Real je ekspresno stisnuo te je u 82. minuti smanjio na 3-2 preko Benzeme, no do kraja susreta nisu uspjeli doći do boda. Malaga je ostvarila povijesni uspjeh tako što je po prvi put u povijesti pobijedila Real te se primaknula na samo dva boda na ljestvici Primere.

Luka Modrić ušao je u igru u 78. minuti kad je već bilo kasno za Real, kod rezultata 3-1 za Malagu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist