Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajna odbojka u Istri: Brazilci i Njemice osvojili su Poreč Major

Sjajna odbojka u Istri: Brazilci i Njemice osvojili su Poreč Major
9

Austrijski je par napravio senzaciju ulaskom u finale, senzaciju koja je iznenadila i medije pa su na ORF-u smišljali kako u dva sata, nakon polufinalnog trijumfa Dopplera i Horsta, dovući kamere i odraditi prijenos

VIDEO

Nedostajalo je samo malo pa da zlatne medalje s porečkog Swatch Major Series turnira odu u blisku nam Austriju. Clemens Doppler i Alexander Horst su u polufinalu nadigrali Kanađane Saxtona i Schalka, 19-17 u trećem setu.

Premda su Austrijancima šanse prije tog meča bile kao boci piva na gradilištu, oni su prevarili svoje suparnike, publiku i - austrijske medije. Nitko ih, naime, od ORF-a pa do malenih sportskih medija nije ozbiljno shvaćao, nitko ih nije vidio u finalu. Dvojac već ima sjajnih uspjeha, ima i europskih zlata, ali ovdje svakako nisu bili u krugu favorita.

Ipak, u finalu nije išlo i tu su ih u tri seta nadigrali Brazilci Schmidt i Alison. Teško, uz puno muke, 21-13, 16-21, 15-12. Fantastičan meč, ludo navijanje austrijskih turista, ali i lokalne porečke publike koja je zavoljela ovaj dinamičan i ekstremno ljetni sport.

- Svoje oduševljenje porečkim turnirom ne skrivam! Nakon našeg Klagenfurta, vi ste najbolji. A tek drugu godinu domaćini. Još kad bismo imali neki hrvatski par u završnici, vjerujem da bismo morali graditi veće tribine - govori Hannes Jagerhofer, austrijski milijunaš koji je uz Red Bullovu potporu stvorio ovaj megaspektakl.

Sretan je bio Jagerhofer i zbog čudesnog nastupa austrijskog dvojca, zna da mu uspjesi zemljaka vrlo vjerojatno priskrbiti još poneki milijun eura u džep. Jer Austrijanci odbojku na pijsku doživljavaju vrlo ozboljno.

U susretu za treće mjesto Kanađani Saxton i Schalk također su s 2-1 (19-21, 30-28, 20-18) pobijedili odličnu latvijsku kombinaciju Smedins i Samolovs. Možda i meč svih mečeva, jet su i drugi i treći set otišli debelo u "fiks", poena za poenom, sve do odlučujućih dva razlike. Vrhunski!

Publika je pritom za favorita odabrala Aleksandrsa Samolovsa, momka playboyevskog izgleda i duge kovrčave kose kojoj je sasvim malo nedostajalo da se uplete u mrežu. I tko zna kada rasplete.

Spektakl od pijeska je gotov, Poreč je pokazao da i to može, a ionako je vlasnik najljepše odbojkaške arene, s magičnim pogledom na poluotočki stari grad. "Tko to more platit'", rekli bismo. Iako, zna se tko more...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba