Obavijesti

Sport

Komentari 24

Sjajna vijest za Hrvatsku: Šamanić se oporavio i igrat će kvalifikacije za OI u Splitu!

Sjajna vijest za Hrvatsku: Šamanić se oporavio i igrat će kvalifikacije za OI u Splitu!

Luka Šamanić je prije mjesec dana slomio metakarpalnu kost i prognoze su govorile kako će mu za oporavak trebati više od mjesec dana. Ipak, oporavak je išao brže od očekivanoga pa se košarkaš Spursa odlučio priključiti reprezentaciji

VIDEO

Krunoslav Simon, Dragan Bender i Luka Šamanić neće igrati u kvalifikacijama za OI zbog ozljede, Filip Krušlin je upitan, Roko Ukić ima problema s tetivama, pitanje je tko će od NBA igrača doći, nizao je na okupljanju probleme izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

S gomilom problema i s tek osmoricom košarkaša, reprezentacija je otputovala u Opatiju na pripreme. A tamo je izbornika dočekala zlata vrijedna vijest u ovome trenutku. Kako doznajemo, Luka Šamanić će ipak doći u reprezentaciju!

NBA: San Antonio Spurs at Dallas Mavericks

Košarkaš San Antonio Spursa je prije mjesec dana u porazu od Brooklyna slomio metakarpalnu kost u šaci. Nije morao na operaciju i prognoze su bile oko četiri tjedna oporavka, a u tome trenutku je izgledalo kako Mršić neće računati na njega u kvalifikacijama. No, oporavak je išao puno brže od očekivanoga i kako doznajemo, četvorka Spursa će se ovih dana priključiti reprezentaciji.

Ruka nije na sto posto, ali kako Hrvatska nema puno izbora na njegovoj poziciji, Šamanić želi pomoći. Dragan Bender je otpao zbog ozljede, Dario Šarić i njegov Phoenix jure u finale Zapadne konferencije (2-0 protiv Denvera) i sve je izvjesnije kako ga nećemo vidjeti u kvalifikacijama, a košarkaš Spursa bi, u takvoj situaciji, bio ogroman plus za Veljka Mršića.

Zadar: Finale HT Premijer lige, KK Zadar - KK Split

Jasno, pitanje je u kakvom je stanju obzirom da se tek oporavio od ozljede, no igrač NBA kalibra i takav može biti od velike pomoći reprezentaciji. Ovaj njegov potez pokazuje koliko mu znači reprezentacija i kako doznajemo, gori od želje da pomogne Hrvatskoj u plasmanu na OI.

Mladi hrvatski košarkaš nema sezonu za pamćenje u Spursima. Iako ga je trener Gregg Popovich nekoliko puta nahvalio, svejedno mu je davao mizernu minutažu. Odigrao je 33 utakmice, ali je dobivao svega devet minuta po utakmici uz 3,7 poena. Kada god je dobio malo veću minutažu, Šamanić je pokazao koliko vrijedi, ali odmah u sljedećoj utakmici bi ostao 'zaleđen' na klupi. 

U pobjedi protiv Knicksa prije dva mjeseca je za 20 minuta zabio 14 koševa uz 7 skokova, što mu je najbolja partija ove sezone. Najbolji učinak mu je i dalje posljednji susret regularnog dijela prošle sezone kada je Uti ubacio 16 koševa. 

NBA: Utah Jazz at San Antonio Spurs

Dakle, sigurno je kako ćemo u Splitu gledati jednog NBA igrača, a tko će biti sljedeći, to ovisi o polufinalu Zapadne konferencije između Utah Jazza i L.A Clippersa. U noći na petak je na rasporedu druga utakmica, a momčad Bojana Bogdanovića vodi 1-0 u seriji protiv momčadi Ivice Zupca. Jasno je koga od njih dvojice navijači žele vidjeti u kvalifikacijama za OI, a što kaže izbornik?

- Za koga navijam? Popunjeniji smo na pozicijama visokih igrača i bez obzira što su Šarić i Zubac važni, tu se možemo pokriti. Bilo bi bitno da Bogdanović dođe, bez njega bi bili oslabljeni. Ali ne bez šanse. Prije dvije godine sam rekao da ćemo biti momčad zbog koje će navijači biti ponosni. Ostavit ćemo srce na terenu, vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

NBA: San Antonio Spurs at Utah Jazz

Podsjetimo, Hrvatska turnir u Splitu otvara 30. lipnja utakmicom protiv Brazila, a dan poslije čeka ju susret protiv Tunisa. U drugoj skupini su Njemačka, Rusija i Meksiko. Dvije najbolje momčadi iz svake od grupa idu u polufinale gdje će pobjednik skupine A igrati s drugoplasiranom momčadi grupe B te pobjednik skupine B s drugoplasiranom momčadi grupe A.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja