Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kolega izletio u drugoj vožnji! Zubčić lošiji u svojoj 100. utrci

Kolega izletio u drugoj vožnji! Zubčić lošiji u svojoj 100. utrci
1

U prvoj vožnji sjajni Elias Kolega odskijao je do 16. mjesta nakon što je startao kao 44., no u drugoj je haklao vrata i odustao nakon prvog prolaza. Šteta za Kolegu, danas nijedan Hrvat nije došao do bodova

VIDEO

Francuski skijaš Clement Noel pobjednik je devetog ovosezonskog slaloma za Svjetski kup voženog u subotu u Chamonixu, a slavio je sa 21 stotinkom prednosti pred Norvežaninom Timonom Hauganom i 31 stotinkom pred trećeplasiranim Austrijancem Adrianom Pertlom, dok je hrvatski reprezentativac Elias Kolega pogriješio i ostao bez bodova.

Kolega je u prvoj vožnji imao 16. rezultat i dobru poziciju za osvajanje bodova, ali je uoči prvog prolaznog vremena u drugoj vožnji zakvačio jedan kolac i morao odustati. Tako se njegovo čekanje na nove bodove u Svjetskom kupu nastavlja, a traje već dva mjeseca, od slaloma voženog u Val d'Isereu.

Od preostale četvorice hrvatskih skijaša Filip Zubčić je imao 38. vrijeme prve vožnje, Matej Vidović je bio 46., a Istok Rodeš i Samuel Kolega su gotovo na istom mjestu "pregazili" kolac i morali odustati prije prvog prolaznog vremena. Zubčiću je to bila jubilarna stota utrka u Svjetskom kupu! Ivica Kostelić imao ih je 261, a Natko Zrnčić-Dim 210.

Rasplet utrke je bio vrlo zanimljiv, jer su u drugoj vožnji do cilja stigla dvadesetorica skijaša. Među onima koji su morali odustati bila su trojica od četvorice najbržih iz prve vožnje, Švicarac Daniel Yule (1), Talijan Stefano Gross (3) i Francuz Alexis Pinturault (4), koji je osvajanjem trećeg mjesta mogao preuzeti vodstvo u borbi za Veliki kristalni globus od Norvežanina Henrika Kristoffersena, jer ovaj nije uspio doći do cilja prve vožnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogreške konkurenata najbolje je iskoristio ovogodišnji sljemenski pobjednik Clement Noel i doskijao do svog trećeg ovosezonskog trijumfa, a ukupno petog u karijeri.

Još su više profitirali Norvežanin Timon Haugan i Austrijanac Adrian Pertl. Obojica su po prvi put u karijeri došli na postolje u utrkama Svjetskog kupa. Haugan je to ostvario u svom 25. startu, a Pertlu se sretnim pokazao sedmi nastup.

Henrik Kristoffersen ostao je na vodećoj poziciji među slalomašima sa 552 boda, samo dva više od drugoplasiranog Clementa Noela. Norvežanin vodi u ukupnom redoslijedu sa 877 bodova, a drugi je Francuz Alexis Pinturault sa 822 boda.

U nedjelju (13.15 sati) je u Chamonixu na rasporedu paralelni veleslalom, za koji će kvalifikacije biti održane, s početkom u 9.30 sati. Na startu bi trebala biti i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Filip Zubčić i Istok Rodeš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.