Obavijesti

Sport

Komentari 101

Modrić najbolji igrač, Olmo u 1. HNL; Caktaš nije u naj-postavi

Modrić najbolji igrač, Olmo u 1. HNL; Caktaš nije u naj-postavi
6

Sjajno je ovo što u Nogometnom sindikatu rade Šimić i Jurić, a posebno mi je drago što su se povezali s HNS-om jer to je prirodna suradnja na dobrobit svih, rekao je Zlatko Cico Kranjčar

VIDEO

U opatijskome hotelu Royal održana je ceremonija dodjele 7. trofeja 'Nogometaš', u organizaciji Hrvatske udruge Nogometni sindikat.

Opatija: Dodjela nogometnih nagrada u organizaciji Hrvatska Udruga Nogometni sindikat

Glasalo je 236 igrača Prve HNL, 30 trenera, nogometašice i futsal igrači, a proglašeni su laureati u deset kategorija za sezonu 2018/19. Zanimljivo, mjesto u najboljoj momčadi sezone nije dobio prvi strijelac lige Mijo Caktaš iz Hajduka (19 golova).

  • Naj-igrač sezone 2018/19: Luka Modrić
  • Naj-igrač Prve HNL: Dani Olmo
  • Naj-11 Prve HNL: Livaković (Dinamo) - Kvržić (Rijeka), Theophile (Dinamo), Dilaver (Dinamo), Bradarić (Hajduk) - Ivanušec (Lokomotiva), Pavičić (Rijeka), Olmo (Dinamo) - Jairo (Hajduk), Petković (Dinamo), Puljić (Rijeka).
  • Naj-trener: Nenad Bjelica
  • Naj-vratar: Dominik Livaković
  • Naj-mladi igrač: Dani Olmo
  • Naj-nogometašica: Leonarda Balog
  • Naj-futsal igrač: Duško Martinac
  • Naj-sudac: Ivan Bebek
  • Dobri duh HR nogometa: dr. Boris Nemec
  • Naj-travnjak: Maksimir
Opatija: Dodjela nogometnih nagrada u organizaciji Hrvatska Udruga Nogometni sindikat

Luka Modrić se vjerojatno niti 'pod prijetnjom oružjem' ne bi mogao sjetititi svih nagrada koje je dobio, ne u životu, nego samo u zadnjih godinu dana:

- Svaka je na svoj način posebna - govorio je Luka primajući nagradu pa na sugestiju voditeljice da mu je Real produžio ugovor izazvao salve smijeha u dvorani:

- Nisu. Ugovor mi još nije produžen - smijao se najbolji nogometaš Hrvatske i svijeta.

Reprezentativci nisu davali izjave van službenog dijela ceremonije, nakon proglašenja povukli su se nekoliko stotina metara dalje u hotel u kojem će biti do petka ujutro kada s Krka lete za Osijek.

Opatijci i Riječani tražili su svojih 5 minuta ćakule sa velikim Zlatkom Kranjčarom koji je legenda ne samo zagrebačkog i hrvatskog nego i riječkog nogometa. Cico je jedini trener koji s Rijekom nije pobijedio osam utakmica zaredom, sam je pošteno najavio odlazak, a nakon poraza puna mu je Kantrida skandirala "Ci-co, o-sta-ni"!

- Ta se ljubav ne zaboravlja i traje vječno - pričao je Kranjčar koji je u Opatiji jedan od brojnih prominenata hrvatskog nogometa (Ćiro Blažević, Milan Radović, Elvis Brajković, Danijel Šarić, Sergej Jakirović...).

- Vratio sam se iz Irana, ugovor mi ističe 10. lipnja, neću ga obnoviti. Sjajna je bila ova večer i to na ovako bajnoj lokaciji kao što je Opatija. Iza nas je najbolja sezona u povijesti hrvatskog nogometa, reprezentacija i Dinamo napravili su čudesne rezultate, a ja sam uvjeren da mogu i hoće još bolje. Sjajno je ovo što u Nogometnom sindikatu rade Šimić i Jurić, a posebno mi je drago što su se povezali s HNS-om jer to je prirodna suradnja na dobrobit svih - rekao je Kranjčar.

Dario Šimić bio je prezadovoljan ceremonijom:

- Nije lako u ovom terminu okupiti sve najvažnije ljude hrvatskog nogometa, ali eto... Uspjeli smo. Ovo je samo ceremonija, ali mi svakodnevno radimo stvari koje nisu glamour nego konkretna korist hrvatskim nogometašima. Nabavili smo UZV srca, nogometašima bez ugovora osiguravamo vrhunske pripreme dok ne nađu klub, onima koji se odluče za trenerski poziv osiguravamo da to čine za simboličnu cijenu, a ne tisuće i tisuće eura... Pomažemo koliko možemo i tako ćemo i nastaviti - rekao je predsjednik Nogometnog sindikata Dario Šimić

On i glavni tajnik Mario Jurić nisu zaboravili prije same ceremonije prisjetiti se onih koje je nogometna obitelj izgubila u proteklih godinu dana. Tih je imena, na žalost, puno: Zvonko Bego, Dragan Bošnjak, Marijan Bradvić, Branko Perković, Stanko Poklepović, Ivan Vucov, Robert Etlinger, Bruno Veselica, Igor Kedačić, Zlatko Škorić i Ante Sirković.

Opatija: Dodjela nogometnih nagrada u organizaciji Hrvatska Udruga Nogometni sindikat
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu