Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sjajni na terenu, ali tko im je i zašto dao trenersku diplomu?!

Sjajni na terenu, ali tko im je i zašto dao trenersku diplomu?!
6

Diego Armando Maradona, Magic Johnson, Wayne Gretzky, Dunga... Sjajni igrači u svojim sportovima, a onda su pokušali na klupi. Bolje da nisu. I mi imamo jednog...

VIDEO

Dok su Makedonci slavili povijesni uspjeh na Eurobasketu u Litvi, mi smo slušali izlike hrvatskog izbornika Joke Vrankovića. Bilo je tu riječi o "objektivnim okolnostima", "određenim situacijama", kukanjem o izostanku igrača... Bilo je tu svega samo ne kritike. Hrvatska je ostvarila najlošiji plasman u povijesti. Na klupi nam je bio nekoć uspješan košarkaš Splita, Cibone, Zadra i hrvatske reprezentacije, a danas samo loš trener. 

S njim na čelu Hrvatska se propisno osramotila na Eurobasketu. Joke je kao košarkaš bio poznat po borbenosti, "ginuo" je za svakom loptom, držao sve u svojim rukama, bio je pravi vođa na parketu, ali onoga trenutka kad se s terena prebacio na klupu, nestalo je sve što ga je kao igrača krasilo. Reprezentativci su na pripremama "lumpovali" do pet ujutro, izlazili i zabavljali se umjesto spavali. Joke je znao riješiti stvari kao igrač, ali kao trener nije znao kako kontrolirati igrače. 

Nije Joke jedini koji je ostvario sjajnu igračku karijeru da bi na "pao" na trenerskom ispitu. 

Maradona sada radi na Bliskom Istoku

Divio mu se cijeli svijet. Mnogi ga smatraju najboljim igračem svih vremena. Driblao je nevjerojatnom lakoćom, vjerojatno nikad više takav igrač neće kročiti na nogometne travnjake, ali Diego Armando Maradona sa zvijezdama poput Lea Messija, Carlosa Teveza, Higuaina, Pastorea i Diega Milita izgubio je 4-0 od Njemačke u četvrtfinalu SP-a u Južnoj Africi prošle godine. "Gaučosi" su nalikovali na amatere, a Maradona se "sjajno" pripremio za utakmicu. Barem što se tiče poznavanja protivnika. Uoči susreta odbio je prisustvovati konferenciji za novinare s njemačkim reprezentativcem Thomasom Müllerom. 

- Što je ovo? Pa neću sa sakupljačem lopti držati konferenciju - rekao je nekoć veliki igrač, danas trener koji može raditi samo na Bliskom Istoku.

Vratio se kad su mu objasnili da je to igrač Njemačke, njegovog idućeg protivnika. Taj "sakupljač" zabio je "gaučosima" i uz smiješak protrčao kraj klupe i Maradone. Diego  je isprobao više od 100 igrača u svom mandatu, a na Mundijal se plasirao kroz ušicu igle nakon što je u južnoameričkim kvalifikacijama, između ostaloga, izgubio od Bolivije 6-1.

Magic izgubio magiju na klupi

Magic Johnson, jedan od najvećih košarkaša svih vremena. Rođeni pobjednik, peterostruki NBA prvak, triput MVP, podijelio preko 10.000 asistencija, ali na klupi je dijelio savjete koji očito nisu stigli do pravog cilja. U sezoni '93/94' izgubio je pet od prvih šest utakmica na klupi LA Lakersa. Svoj potencijal iz igračkih dana nije znao prenijeti na klupu.

Gretzkyju nije mjesto na klupi

Legenda hokeja i "njegovo visočanstvo na ledu" Wayne Gretzky osvojio je sve što se osvojiti može. No nakon karijere sjeo je na klupu. I tad su počele nevolje. Na čelu Phoenix Coyotesa propustio je ući u doigravanje četiri godine zaredom, a nikad nije bio plasiran bolje od četvrtog mjesta (bilo je pet momčadi). Klub je bankrotirao.

General na parketu, na klupi ne može proći prvo kolo

Isiah Tomas, NBA legenda s kojom nikome nije bilo lako ući u duel. Pravi vođa na parketu u momčadi Detroita. U All Star postavu birali su ga 11 puta, u 14 sezona imao je prosjek od preko 19 koševa i devet asistencija. Na klupi Indiana Pacersa nikad nije prošao prvo kolo doigravanja.

Lopta je kod Dunge bila sigurna, ali trener Dunga je nešto drugo

Jedan od najboljih defenzivnih veznjaka Brazila. Dunga je '94. uvelike pomogao Brazilcima da dođu do naslova svjetskih prvaka. No na klupi nije baš briljirao. U Pekingu na Olimpijadi 2008. godine osvojio je tek broncu da bi na Svjetskom prvenstvu 2010. godine izgubio od Nizozemske u četvrtfinalu. Nakon toga je dobio otkaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom