Sjajni Turčin dijelit će pravdu Dinamu: Cakir sudi protiv Šerifa | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 28

Sjajni Turčin dijelit će pravdu Dinamu: Cakir sudi protiv Šerifa

Sjajni Turčin dijelit će pravdu Dinamu: Cakir sudi protiv Šerifa

Dinamu je već sudio jednom, 2012. godine kada su 'plavi' u kvalifikacijama za Ligu prvaka na Maksimiru svladali Maribor 2-1, a kasnije potvrdili plasman među elitu

VIDEO

Dinamo u utorak od 21 sat gostuje u Tiraspolu gdje će odigrati prvu utakmicu playoffa Lige prvaka protiv starog znanca, moldavskog Šerifa. Utakmica biti ili ne biti, najbitnija u dosadašnjem dijelu sezone koja će odlučiti tko će uoči uzvrata u Zagrebu imati prednost za plasman u grupnu fazu elitnog europskog natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi dresovi Dinama VIDEO

A Damir Krznar i njegovi izabranici saznali su tko će dijeliti pravdu na susretu s Moldavcima. Riječ je o svjetski poznatom i renomiranom sucu iz Turske Cuneytu Cakiru.

firo: 09.03.2021 Soccer: Soccer: UEFA Champions League Season 2020/21 1/8 Final BVB, Borussia Dortmund - FC Sevilla

Cakir (44) je iskusni turski sudac koji je već godinama na najvećoj nogometnoj sceni. Među elitnim je sucima, jedan od najboljih u svome poslu, a s njim su se često u europskim natjecanjima susretali naši reprezentativci. Autoritativan sudac koji ne trpi prigovore.

Dinamu je već sudio jednom, 2012. godine kada su 'plavi' također u kvalifikacijama za Ligu prvaka na maksimirskom stadionu svladali Maribor 2-1, a kasnije potvrdili plasman među nogometnu elitu.

Također, hrvatska javnost Cakira pamti po dobrim stvarima. Bio je dio sudačke postave one večeri 2013. kada je Hrvatska pred punim Maksimirom dobila Srbiju 2-0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Sudio nam je i u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Engleske kada smo pobijedili pa ušli u finale s Francuskom dok nam je posljednji put dijelio pravdu na zadnjem Euru u osmini finala protiv Španjolske.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Dinamo i Šerif su stari znanci. Do sada su šest puta igrali međusobno, svaki put u dvomeču u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Dinamo je slavio u posljednja četiri susreta, u sezonama 2012/13 i 2013/14 bez da je primio gol. U dva dvomeča 'plavi' su imali gol razliku 9-0.

Šerif je, ipak, jednom šokirao Dinamo i to u sezoni 2010/11 kada je u Tiraspolu bilo 1-1, isto toliko i u uzvratu u Zagrebu nakon čega su Moldavci dalje prošli poslije penala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner