Obavijesti

Sport

Komentari 28

Sjajni Turčin dijelit će pravdu Dinamu: Cakir sudi protiv Šerifa

Sjajni Turčin dijelit će pravdu Dinamu: Cakir sudi protiv Šerifa

Dinamu je već sudio jednom, 2012. godine kada su 'plavi' u kvalifikacijama za Ligu prvaka na Maksimiru svladali Maribor 2-1, a kasnije potvrdili plasman među elitu

VIDEO

Dinamo u utorak od 21 sat gostuje u Tiraspolu gdje će odigrati prvu utakmicu playoffa Lige prvaka protiv starog znanca, moldavskog Šerifa. Utakmica biti ili ne biti, najbitnija u dosadašnjem dijelu sezone koja će odlučiti tko će uoči uzvrata u Zagrebu imati prednost za plasman u grupnu fazu elitnog europskog natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi dresovi Dinama VIDEO

A Damir Krznar i njegovi izabranici saznali su tko će dijeliti pravdu na susretu s Moldavcima. Riječ je o svjetski poznatom i renomiranom sucu iz Turske Cuneytu Cakiru.

firo: 09.03.2021 Soccer: Soccer: UEFA Champions League Season 2020/21 1/8 Final BVB, Borussia Dortmund - FC Sevilla

Cakir (44) je iskusni turski sudac koji je već godinama na najvećoj nogometnoj sceni. Među elitnim je sucima, jedan od najboljih u svome poslu, a s njim su se često u europskim natjecanjima susretali naši reprezentativci. Autoritativan sudac koji ne trpi prigovore.

Dinamu je već sudio jednom, 2012. godine kada su 'plavi' također u kvalifikacijama za Ligu prvaka na maksimirskom stadionu svladali Maribor 2-1, a kasnije potvrdili plasman među nogometnu elitu.

Također, hrvatska javnost Cakira pamti po dobrim stvarima. Bio je dio sudačke postave one večeri 2013. kada je Hrvatska pred punim Maksimirom dobila Srbiju 2-0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Sudio nam je i u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Engleske kada smo pobijedili pa ušli u finale s Francuskom dok nam je posljednji put dijelio pravdu na zadnjem Euru u osmini finala protiv Španjolske.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Dinamo i Šerif su stari znanci. Do sada su šest puta igrali međusobno, svaki put u dvomeču u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Dinamo je slavio u posljednja četiri susreta, u sezonama 2012/13 i 2013/14 bez da je primio gol. U dva dvomeča 'plavi' su imali gol razliku 9-0.

Šerif je, ipak, jednom šokirao Dinamo i to u sezoni 2010/11 kada je u Tiraspolu bilo 1-1, isto toliko i u uzvratu u Zagrebu nakon čega su Moldavci dalje prošli poslije penala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao