Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajni vaterpolisti: Prvaci smo, a Zadranima najveća egzotika

Sjajni vaterpolisti: Prvaci smo, a Zadranima najveća egzotika
1

ZADARSKI TALENTI Razbili su Jug, Mladost i Primorje. Mlađi pioniri Zadra osvojili su titulu prvaka Hrvatske i okrunili sjajan rad u mlađim uzrasnim kategorijama. Ali seniori ne stoje najbolje

VIDEO

Jug su razbili pet golova razlike, Mladost šest, a Primorje u finalu čak 12! Vaterpolisti Zadra 1952 do 12 godina u Šibeniku su osvojili prvi državni naslov u povijesti kluba u bilo kojoj kategoriji.

- Zadar ima jako dobru školu vaterpola i dobre uvjete. Solaris je bio treći. Manje vaterpolske sredine vraćaju se u život - rekao nam je dopredsjednik Hrvatskoga vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Malo čudo: Zadarska djeca su prvaci ispred Juga i Mladosti...
Malo čudo: Zadarska djeca su prvaci ispred Juga i Mladosti...

Savez puno radi upravo s mlađim kategorijama, koje okuplja na kampovima. Poziva i trenere iz brojnih klubova, osobito iz slabije razvijenih sredina.

- Pomažemo koliko možemo, organizacijski i financijski. Naravno da klubovi moraju imati svoju organizaciju, gradovi im moraju pomoći. Savez nema ni na jednoj stavci proračuna pomoć klubovima, ali im svejedno pomaže. Suradnja postoji na više razina u stručnom smislu. Imamo trenere koji su na usluzi klubovima, organiziramo kampove za djecu od 12 do 14 godina gdje dolazi velik broj djece - rekao je Bukić i dodao:

- Baš će ova kategorija od 12 godina imati reprezentativni kamp gdje će biti 60-ak djece iz cijele Hrvatske, uz desetak trenera. Želimo da klubovi pošalju svoje trenere, organiziramo seminare za njih. Lani smo uveli i natjecanje za djecu do 11 godina, ove godine imali 20 momčadi na završnom turniru za djecu do 12 godina. Uspjeh hrvatskih reprezentacija afirmira vaterpolo kao sport. Godinama radimo i na tome da se utakmice naše seniorske reprezentacije igraju u manjim sredinama: Sisku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Zadru, Varaždinu...

Nade VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske 🥇

Objavljuje HRT - Radio ZadarNedjelja, 7. travnja 2019.

Zadar je sredina kojoj će ovaj rezultat mladih momaka dati novi zamah ideji da se vaterpolo u tom gradu digne na još višu razinu.

- Djeca su naviknula igrati u velikom društvu, baš je ova generacija lani igrala finale s POŠK-om. Ali nitko u klubu nije očekivao da ćemo tako uvjerljivo osvojiti naslov. Valjda se to dogodi kad se nama sve posloži, a protivniku baš i ne. Na kraju to nije takva dominacija kako rezultat to sugerira - kaže nam Goran Jovančević, trener seniora i glavni operativac.

Mlađim kategorijama Zadrani pune i seniorsku ekipu, koja igra u drugoj regionalnoj ligi.

- Seniori su u povojima, sačinjavaju ih 90 posto naših momaka 16-20 godina. Među njima je šest, sedam reprezentativaca u svojim kategorijama, izrazito mladih i jako perspektivnih. Ukupno imamo 12-13 igrača u reprezentacijama, ne računajući kampove koji se organiziraju za mlade nade.

Emocije 🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇🤽🏻‍♂️🥇

Objavljuje HRT - Radio ZadarPonedjeljak, 8. travnja 2019.

Za veći iskorak neophodna je podrška sponzora i grada.

- Napravili smo dobar temelj u školi koja će sigurno izbacivati igrače za seniorski vaterpolo, ali s financijama teško izlazimo na kraj. Praktički ne postoji budžet za prvu momčad. Ako se to ne promijeni, teško će nam seniori igrati prvu ligu. A to će onda utjecati i na mlađe kategorije, to dovodi u prosječnost. Bez financijskih sredstava nema budućnosti - istaknuo je Jovančević.

Zadrani pariraju većim sredinama u kategoriji djece, ali teško im se probijati kasnije, kad talent nije sve što odlučuje pobjednika.

- Naši su seniori prije devet godina igrali prvo finale u kategoriji nada, postoji kontinuitet. Ali ne možemo se mjeriti s drugim sredinama u kojima je vaterpolo jako prisutan. Mi smo najveća egzotika u Zadru, a prepoznaju nas drugdje, gdje god dođemo. Bez obzira na to što nas grad podržava u okviru svojih mogućnosti, za nešto više teško je bez sponzora. Oni su imaginarna vrsta, tako je to u cijelom hrvatskom sportu, osim u većim centrima - kaže Jovančević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome