Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sjajni Žorić i Simon srušili su Real, Tomić slavio s Barcom

Repešina Unicaja Malaga na pogon Luke Žorića (21 koš, 12 skokova) i Krunoslava Simona (18 koševa) iznenadila je Real u Madridu 77-74. Barca je dobila Bešiktaš

VIDEO

Hrvatski reprezentativci Luka Žorić i Krunoslav Simon odigrali su izvrsnu utakmicu za Unicaju, koja je u Madridu iznenađujuće pobijedila Real 77-74 u ogledu 11. kola Eurolige u E skupini.

Real Madrid vodio je nakon prvog poluvremena 40-32. Momčad Unicaje, koju vodi naš Jasmin Repeša, izvanredno je odigrala treću četvrtinu, koju je dobila s 28-13. U tom periodu je zapravo dobila utakmicu.

Luka Žorić odigrao je briljantnu utakmicu. S 21 košem u 34 minute igre, bio je najbolji strijelac utakmice. Gađao je 7-10 iz igre i 7-8 slobodna bacanja. Imao je 12 skokova (sve u obrani), te po dvije blokade i osvojene lopte, uz dvije izgubljene. Zaradio je izvanredan valorizacijski indeks 33!

Golemi doprinos pobjedi Unicaje dao je i Krunoslav Simon, drugi strijelac utakmice s 18 koševa u 30 odigranih minuta. Šutirao je 3-5 dvice, 3-6 trice i 3-4 slobodna bacanja. Dodao je 5 skokova, te po dvije asistencije i osvojene lopte, uz tri izgubljene. Sve to donijelo mu je valorizacijski indeks 19, drugi najbolji na utakmici.

U domaćoj momčadi najefikasniji je bio Sergio Rodriguez sa 17 koševa. Dontaye Draper u 13 minuta igre nije se upisao u strijelce (0-1 dvice, 0-2 trice), imao je tek jednu asistenciju.

Unicaja je izgubila sve tri dosadašnje utakmice protiv Real Madrida ove sezone, dvije u španjolskom prvenstvu i jednu u Euroligi u Malagi. U zadnja dva kola u Euroligi ostvarila je dvije vrlo važne pobjede u utrci za četvrtfinale. Prvo je kod kuće svladala Panathinaikos, a onda je stigla i do pomalo neočekivanih bodova u Madridu kod Reala, koji je već u prošlom kolu osigurao plasman u četvrtfinale. Repešina momčad je sada na omjeru 6-5. Ima pobjedu manje od četvrtog Panathinaikosa, ali i bolju koš-razliku u međusobnim susretima s klubom iz Atene.

Panathiniakos je kao domaćin bez problema svladao Albu Berlin 82-58. Najefikasniji kod ''zelenih'' bio je Jonas Maciulis sa 16 koševa. Naš Roko Leni Ukić postigao je 8 koševa u 23 minute igre uz šut 3-5 za dva poena, 0-1 trice i 2-2 slobodna bacanja, ali se istaknuo sa 6 asistencija. Dodao je dva skoka i dvije osvojene lopte, uz jednu izgubljenu.

Tomić na razini u pobjedi Barcelone

Košarkaši Barcelone očekivano su uvjerljivo na svom parketu svladali Beşiktaş 86-61 u 11. kolu F skupine Eurolige u Top 16 fazi.

Hrvatski centar Ante Tomić, kojeg je Euroliga izabrala za najkorisnijeg igrača (MPV) veljače u cijelom natjecanju, i dalje održava visoku razinu forme. Protiv slabašne turske momčadi u 23 minute igre je ubacio 11 koševa uz šut 5-8 za dva poena i 1-2 iz slobodnih bacanja. Dodao je 7 skokova i dvije asistencije, te zaradio odličan valorizacijski indeks 20.

Najbolji u redovima Barcelone bio je Nate Jawai sa 16 koševa i 9 skokova. U gostujućim redovima je najbolju partiju pružio Cevher Ozer sa 18 koševa i 6 skokova. Naš Damir Markota postigao je 4 koša u 18 i po minuta igre. Šutirao je 1-2 dvice, 0-1 za tri poena i 2-2 slobodna bacanja. Dodao je tri skoka, te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

Barceloni je ovo bila deveta uzastopna pobjeda. Ukupno je na omjeru 10-1 u drugom krugu, a plasman u četvrtfinale osigurala je još u prošloj rundi. Beşiktaş niti u 11. nastupu u Top 16 fazi nije osjetio slast pobjede, što se, dakako, na gostovanju kod Barcelone nije niti očekivalo.

Euroliga, 11. kolo 

skupina E:

CSKA – Žalgiris 70-61

Real Madrid – Unicaja 74-77

Panathinaikos – Alba Berlin 82-58

Redoslijed. 1. Real Madrid 9-2, 2. Anadolu Efes 9-2, 3. CSKA 8-3, 4. Panathinaikos 7-4, 5. Unicaja 6-5, 6. Žalgiris 4-7, 7. Alba Berlin 1-10, 10. Brose Baskets 0-11

skupina F:

Barcelona – Beşiktaş 86-61

Redoslijed: 1. Barcelona 10-1, 2. Olympiacos 7-4, 3. Siena 7-4, 4. Himki 6-5, 5. Maccabi 6-5, 6. Caja Laboral 6-5, 7. Fenerbahçe 2-9, 8. Beşiktaş 0-11

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'