Obavijesti

Sport

Komentari 129

Sjever zjapi prazan: BBB slave 30. rođendan izvan svog doma

Sjever zjapi prazan: BBB slave 30. rođendan izvan svog doma
2

U 30 godina postojanja, BBB su prošli sve, od bezuvjetne podrške klubu, divljanja po Europi, borbe protiv sistema, a potom i protiv četničkog agresora 90-ih...

VIDEO

Bad Blue Boysi osnovani su na današnji dan prije točno 30 godina. Dan prije Dinamo je na Maksimiru odigrao utakmicu s Rijekom, završilo je 0-0.

Upravo se 1986. godina spominje kao godina u kojoj je prvi put spomenuto ime Bad Blue Boys i ona se smatra godinom osnutka grupe.

Taj 17. ožujak uzima se kao službeni datum osnutka Bad Blue Boysa, navijačke skupine koaj je dobila ime prema filmu Bad Boys, redatelja Ricka Rosenthala, kako se navodi u Leksikonu Sveto ime Dinamo.

Prvi transparent s imenom BBB pojavio se 25. listopada 1987. na tribini Istok stajanje. Bad Blue Boysi peti su rođendan proslavili 1991., na utakmici protiv Partizana 17. ožujka, a 24. ožujka 1996. godine na derbiju s Hajdukom slavilo se 10 godina postojanja navijačke grupe koja za sebe voli reći da je čuvar kluba, grada i Hrvatske.

Zbog višegodišnjeg sukoba s upravom kluba, Bad Blue Boysi su 30 godina proslavili u krcatoj Kutiji šibica  gdje su navijali za Futsal Dinamo, klub koji postoji zahvaljujući članstvu navijača i ono je za što se navijači bore da im se omogući u Maksimiru i na što imaju pravo. To je model "jedan član, jedan glas". 

U 30 godina postojanja Bad Blue Boysi prošli su sve, od bezuvjetne ljubavi prema plavoj boji, huliganstva i razbijanja po Europi, borbe protiv sistema...

Kad je trebalo, 90-ih godina ostavili su transparente i branili Hrvatsku od četničkog agresora.

Goran Stanzl/PIXSELL

Borili su se i za povratak Svetog imena kojeg im je politika drsko i bezobrazno oduzela i izborili su se na Valentinovo 2000. godine. 

Danas Sjever zjapi prazan. Bad Blue Boysi vode svoju najveću bitku. Grupa je razbijena crnim listama i zabranama i 30. rođendan nisu proslavili na svom Sjeveru jer na domaće utakmice ni ne idu.

Izabrali su bojkot i toga se drže...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...