Sport

Komentari 28

Skandal: Kur..ni sinovi! Nismo vam mi Afrikanci neki zamorci

Skandal: Kur..ni sinovi! Nismo vam mi Afrikanci neki zamorci

Francuski medicinski odličnici predložili su, na nacionalnoj televiziji, testiranje eksperimentalnih lijekova za korona virus: u Africi. Samuel Eto'o, Didier Drogba i Demba Ba su u šoku

Svjetske i afričke nogometne ikone, Kamerunac Samuel Eto’o i Bjelokošćanin Didier Drogba, nisu mogli vjerovati svojim ušima prateći francuski TV program.

POGLEDAJTE VIDEO: JEAN-PAUL MIRA

Prijedlog Jeana-Paula Mire (predstojnika klinike za reanimaciju u pariškoj bolnici 'Cochin') i Camillea Lochta (direktora Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje) 'izbio je iz cipela' i Eto'oa i Drogbu.

- A zašto mi ne bi svoje eksperimentalne lijekove protiv korona virusa lijepo testirali u Africi? Tamo ne nose maske, ionako nema lijekova, nema reanimacije... To se već radilo, u nekim istraživanjima vezanim uz Aids. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu - rekao je Mira, a Locht prisnažio:

- Da, da... Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi.

To su rekli: predstojnik klinike za reanimaciju ugledne bolnice u metropoli i direktor Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje?!

Eto'o je totalno popi..io:

- Ma slušajte me vas dvojica kur...ih sinova: pa nismo vam mi zamorci! - napisao je na društvenim mrežama.

Drogba je bio suzdržaniji u izričaju:

- Apsolutno je neshvatljivo što moramo i dalje trpjeti. Afrika nije testni laboratorij, ne držite Afrikanke i Afrikance za zamorce! Ponižavajuće, rasistički...

I Senegalac Demba Ba je upro prst optužbe:

- Dobro došli na zapad, gdje bijelci misle da su superiorni toliko da rasizam postaje usputna banalnost.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci