Obavijesti

Sport

Komentari 34

Skandal: Mladi košarkaši neće igrati jer nose - krive tenisice?

Skandal: Mladi košarkaši neće igrati jer nose - krive tenisice?
1

Ugovori s različitim dobavljačem opreme koje imaju reprezentativci Dragan Bender, Ante Toni Žižić i Ivica Zubac odnosno HKS rezultirat će - zabranom nastupa trojci?!

VIDEO

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti danas otvara nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Heraklionu na grčkom otoku Kreti. No sjenu su na cijelo prvenstvo, što se naše reprezentacije tiče, bacili interesi dobavljača oprema.

Ponajbolji članovi te selekcije, Dragan Bender, Ante Toni Žižić i Ivica Zubac neće smjeti igrati jer ne nose tenisice Jordan Branda, dobavljača Hrvatskog košarkaškog saveza. Oni, naime, imaju ugovor s Adidasom.

- Rekli su mi da Dragan neće smjeti igrati ako ne bude nosio tenisice Jordan Branda. Jako smo tužni. Želio je braniti boje svoje zemlje, ali izgleda da su komercijalni interesi ispred sportskih - rekao je Benderov menadžer Maurizio Balducci za DraftExpress.

Podsjetimo da se HKS, uz Ministarstvo unutarnjih poslova, nije proslavio ni u slučaju članice ženske seniorske reprezentacije Shavonte Zellous, koja nije uspjela dobiti državljanstvo na vrijeme uoči Europskog prvenstva u Mađarskoj i Rumunjskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je u prvom krugu smještena u skupinu A, gdje su joj protivnici Egipat (subota, 20:30), SAD (nedjelja, 18:15) te Iran (utorak, 16 sati).

Radi se o reprezentaciji koja je prošle godine na Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju i u punom bi sastavu zasigurno konkurirala za visok plasman. No pitanje je koliko će moći nakon ozljede Lovre Mazalina i otpadanja trojice važnih igrača zbog krivog dobavljača opreme, ne dođe li do dogovora.

Sve utakmice Svjetskog košarkaškog prvenstva do 19 godina starosti možete pratiti na streamu na službenom kanalu Fibe na YouTubeu.

Hrvatska U-19 na Svjetskom prvenstvu 2015.

  • Borna Kapusta (Zabok)
  • Goran Filipović (Split)
  • Ivan Majcunić (Gorica)
  • Roko Badžim (Šibenik)
  • Luka Božić (Zagreb)
  • Ivan Vraneš (Cibona)
  • Nik Slavica (Cibona)
  • Dragan Bender (Maccabi Tel Aviv)
  • Ante Toni Žižić (Cibona)
  • Ivica Zubac (Cibona)
  • Ivan Karačić (Široki)
  • Marko Arapović (Cedevita)
  • izbornik: Ante Nazor
  • pomoćni trener: Josef Dulibić
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener