Skandal na SP-u: Uhitili šefa tvrtke koja prodaje ulaznice | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 40

Skandal na SP-u: Uhitili šefa tvrtke koja prodaje ulaznice

Skandal na SP-u: Uhitili šefa tvrtke koja prodaje ulaznice
2

Ray Whelan, izvršni direktor tvrtke "Match Hospitality", uhićen je u Brazilu. Njegova tvrtka surađuje s Fifom, a sumnja se u ilegalnu prodaju karata. Prijeti mu zatvor...

VIDEO

Tvrtka "Match Hospitality" od Fife je dobila 445.500 ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Izvršni direktor tvrtke, Ray Whelan, uhićen je u ponedjeljak i prebačen u pritvor u velikoj policijskoj akciji "Operation Jules Rimet" , usmjerenoj prema ilegalnoj prodaji ulaznica za utakmice svjetskog prvenstva. Prijeti mu četiri godine zatvora.

Brazilska policija krenula je u akciju  i Whelana uhitila u hotelu Copacabana Palace u Rio de Janeiru. Na istom mjestu tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu odsjeli su brojni Fifini dužnosnici, kao i predsjednik Sepp Blatter.

Whelana sumnjiče kako je preko tvrtke prodavao ulaznice za SP po puno većim cijenama od onih koje je odredila krovna svjetska nogometna organizacija. Kompanija "Match Hospitality" imala je ugovor s Fifom o pravu na prodaju ulaznica, a nekoliko sati prije nego je objavljena vijest o uhićenju njihovog izvršnog direktora, kompanija je blokirala isporuku ulaznica.

No ovo je samo kap u moru. Prošli tjedan policija je uhitila 11 ljudi koji su dio prijevare teške 90 milijuna dolara. Sumnja se kako su oni tijekom zadnja četiri svjetska prvenstva ilegalno prodavali ulaznice, vođa im je bio Alžirac Mohamadou Lamine Fofana čija je tvrtka surađivala s "Match Hospitalityjem".

Pokretanje videa...

REUTERS/PIXSELL VIDEO

Fifa: Surađujemo s lokalnim vlastima

Fifa je na službenoj stranici objavila priopćenje povodom uhićenja Raya Whelana. Napisali su kako surađuju s lokalnim vlastima:

"Fifa u potpunosti surađuje i stoji na raspolaganju istražiteljima oko ovog slučaja. Fifa je protiv bilo kakvog kršenja zakona i ilegalne prodaje ulaznica."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal