Obavijesti

Sport

Komentari 18

Skandal u futsalu: Split prijeti istupanjem iz lige nakon finala

Skandal u futsalu: Split prijeti istupanjem iz lige nakon finala
1

Ako treba, platit ćemo strane suce. Ne želim gledati kako nas buše. I da, nećemo pustiti igrače u reprezentaciju pa neka nam HNS udari sankcije, rekao je prvi čovjek Split Tommyja Zoran Mamić

VIDEO

Nacional je osvojio Kup Hrvatske u futsalu nakon dramatične utakmice protiv Split Tommyja u Makarskoj. Splićani su četiri puta vodili, ali Zagrepčani su na kraju slavili 6-4. No nakon utakmice - kaos. Split prijeti istupanjem iz lige.

- Sramota je da dalmatinskom klubu u srcu Dalmacije ovako sude suci koji ga namjerno zakidaju i još nam se smiju u lice. Ne tražim alibije, osvojili smo drugo mjesto i srce mi je kao kuća, ali ovo što su nam napravila ova tri mušketira - rekao je Zoran Mamić, potpredsjednik Split Tommyja za Futsal Magazin.

'Nećemo pustiti igrače u reprezentaciju'

- Pogledao sam snimku i vidio neke stvari. Vidio sam kako se suci odnose prema igračima Nacionala, a kako prema nama. Očito sa sucima treba raditi i maziti se, a mi to ne radimo. Svaka čast Nacionalu, poštujem ih i sve što rade, ali zašto mu trebaju suci? Zašto uvijek sude isti - kaže Zoran Mamić i nastavlja:

- Ako Split treba biti drugi, OK, neka bude drugi. No istupit ćemo iz prvenstva ako nam ova sudačka trojka bude sudila u nastavku sezone. Ako treba, platit ćemo strane suce. Ne želim gledati kako nas netko buši. Ili će biti pošteno ili izlazimo iz lige - kaže Mamić koji neće pustiti igrače u reprezentaciju:

- Jedva čekamo da nam Hrvatski nogometni savez, koji se toliko brine za domaći futsal, lupi sankcije za to - dodao je.

Futsal Dinamo nije sam

Podsjećamo, nedavno je HNS izbacio Futsal Dinamo sa završnice Kupa nakon što je u dvije utakmice pobijedio Kijevo Knin 14-4, ali mu igrači u sportskim iskaznicama nisu imali potvrde da im je plaćena članarina za 2017. godinu. 

U Dinamu tvrde da im HNS nije ni poslao obračun za plaćanje članarine, kao ni većini ostalih klubova, a našao im je da nisu imali ovjerene iskaznice i to je naveo kao razlog izbacivanja. U Dinamu tvrde kako za to nisu propisane sankcije.

Ono što je zanimljivo je da nitko od prvoligaša nije mogao potvrditi da je platio članarinu, piše Večernji list. Prošle godine HNS je poslao uplatnice klubovima tek u svibnju. Ove godine još nije pa klubovi nisu ni mogli udariti štambilj na dokaz o plaćenoj članarini.  Ako je to sve istina, onda HNS sam krši svoje propise jer je dosad prema ustaljenoj praksi udarao štambilje klubovima bez da su platili članarinu da bi im naknadno poslao uplatnice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom