Obavijesti

Sport

Komentari 0

Skijaši s invaliditetom prvi će put skijati slalom na Sljemenu

Skijaši s invaliditetom prvi će put skijati slalom na Sljemenu
1

Staza će biti iznimno zahtjevna, tvrda i teška, a takve najviše volim. Bit će jednako duga i na Snježnoj kraljici i samo najbolji će je završiti, rekao je Dino Sokolović, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom

VIDEO

Nakon što je već godinama domaćin jedne od utrka Svjetskog skijaškog kupa, Zagreb će 8. i 9. siječnja 2018. prvi put ugostiti i najbolje svjetske skijaše s invaliditetom. 

- To je velika stvar za Zagreb, za Hrvatski paraolimpijski odbor i za hrvatsko skijanje - kazao je Dino Sokolović.

Najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom proteklog je vikenda u austrijskom Kuehtalu osvojio prvo i treće mjesto u slalomu sjedećih skijaša što je sjajna pozivnica uoči sljemenskih nastupa.

- Malo su me iznenadili odlični rezultati u Austriji. Nisam očekivao postolje. Sretan sam jer sam stigao do razine skijanja koju sam imao prije teške ozljede. Još nisam u top formi, ali vjerujem kako ću na skorašnjim paraolimpijskim igrama u korejskom Pjongčangu biti u optimalnoj formi - kazao je Sokolović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dino je najavio kako će sljemenski slalom biti iznimno težak, a skijat će se na stazi na kojoj će se nekoliko dana ranije spuštati i najbolji skijaši svijeta.

- Staza će biti iznimno zahtjevna, tvrda i teška, a takve najviše volim. Bit će jednako duga i na Snježnoj kraljici i samo najbolji će je završiti - dodao je najbolji hrvatski para-skijaš.

Iza njega je teška ozljeda leđa zbog koje je četiri mjeseca bio vezan za krevet, a tek nedavno je počeo s punim treninzima.

- Iza Dine su dvije nesretne sezone, no sada se vraća. Nakon Sljemena, slijedi nastup u Kranjskoj Gori, a vrhunac sezone će biti paraolimpijske igre - dodao je njegov trener Luka Dobrinić.

Direktorica utrke Anja Škutelj je najavila kako će na Sljemenu nastupiti 80-tak skijaša iz 17 zemlja i četiri kontinenta.

- Velika je čast i zadovoljstvo što će najbolji para-skijaši svijeta nastupiti u Zagrebu. Imamo sreću što će se utrke održati nekoliko dana nakon Snježne kraljice pa će natjecatelji imati savršene uvjete. Vjerujem kako ćemo organizacijom natjecanja postaviti ozbiljan izazov za ostale organizatore utrka u Svjetskom kupu - kazala je Anja Škutelj.

Na Crvenom spustu će se održati dva noćna slaloma.

Oba dana prva vožnja je na rasporedu u 14:00 sati, a druga vožnja u 17:15 sati.

- Staza neće biti lagana, a bit će jednake dužine kao i na Snježnoj kraljici - dodala je Škutelj.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić je istaknuo kako će Hrvatska i Zagreb prvi put ugostiti tako značajan skijaški događaj osoba s invaliditetom.

- Nakon Europskog kupa dobili smo i Svjetski kup što je dokaz našeg kvalitetnog rada. Vjerujem kako će gledatelji doći na Sljeme kako bi vidjeli nastup najboljih skijaša s invaliditetom - kazao je Kovačić.

Naglasio je kako su hrvatski sportaši s invaliditetom u sklopu programskih aktivnosti HPO-a u 2017. nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih.

- Iza nas je sjajna godina tijekom koje smo osvojili rekordan broj medalja, a nadam se kako će 2018. biti još bolja - kazao je predsjednik HPO-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu