Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Škoti: Problem je bila utakmica s Hrvatima, Biliću smo pljeskali

O pregovorima oko rasporeda utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. raspričali su se i škotski izaslanici. Rekli su kako je problem bila utakmica s nama

Igor Kralj
Foto: Igor Kralj
18 komentara

Jedini problem bile su naše utakmice protiv Hrvatske. Mi smo već htjeli otići sa sastanka, obukli smo jakne, no onda je Slaven Bilić ustao i rekao: 'Ajmo to napokon dogovoriti', rekao je izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza Stewart Regan nakon sastanka na kojem su delegacije reprezentacija dogovarale raspored kvalifikacijskih utakmica za SP 2014.

Hrvatska je u skupini sa Škotskom, Srbijom, Makedonijom, Belgijom i Walesom. Slaven je rekao kako je sve brzo dogovorio sa Srbijom i ostalim reprezentacijama, no najveći problem nastao je u dogovoru sa Škotima i njihovim izbornikom Craigom Leveinom.

- Mi smo odmah otkrili svoje karte, dogovorili smo dvije trećine onoga što smo htjeli, no oko ostatka se nismo mogli uskladiti. Bili smo spremni i odustati od dogovora i sve prepustiti kompjuterskom ždrijebu. No drugi nisu pristali na to i na kraju smo sve ipak dogovorili, a Slaven i Craig dobili su pljesak. Pristali smo igrati s Hrvatima u lipnju, ali pod uvjetom da zadnju utakmicu igramo doma s njima. Nadam se da ćemo se do tada već plasirati na SP. Na kraju je ipak naš izbornik popustio jer oni su ipak nositelji skupine. Na kraju se činilo da su svi na sastanku protiv nas i da su nas stjerali u kut pa smo popustili - priča izvršni direktor.

Mediji i navijači u Škotskoj nisu zadovoljni ždrijebom jer bi im upravo posljednja utakmica s Hrvatskom mogla odlučivati o plasmanu, a ni put u Hrvatsku u lipnju nikako im ne odgovara. Ipak, u škotskom savezu su  svjesni da ni Hrvatska nije prošla najbolje.

- Hrvatska je nositelj skupine, a drugu i treću utakmicu igraju u gostima i to im nikako nije odgovaralo - zaključio je Regan koji kaže da se još mora točno dogovoriti termin odigravanje utakmice u lipnju te točna satnica. Škoti žele da se utakmica igra kasno navečer, a još se i bune oko točnog datuma. Utakmica je zakazana za 7. lipnja.

Naši partneri pišu
Message