Obavijesti

Sport

Komentari 32

Skuplji i od Luke? Milanu treba Olmo, realna je cijena 25 mil. €

Skuplji i od Luke? Milanu treba Olmo, realna je cijena 25 mil. €
1

POVIJESNI TRANSFER Olmo bi bio pojačanje za Milan, takav igrač im treba. Je li realna cijena 25 milijuna eura? Jest. Neymar je stajao 220 milijuna, je li to realno, kaže ugledni menadžer Marko Naletilić

VIDEO

U Dinamo je stigao s nepunih 16 godina, neviđeno talentiran. Malo pomalo, ušao je u prvu momčad, iz koje više nije izlazio. Postao je najbolji igrač, a onda je po njega stigao Milan i ponudio najveći iznos u povijesti Dinama.

Ovo je priča o Zvonimiru Bobanu iz 1991. godine. Dvadeset i sedam godina kasnije sve je gotovo isto, cijela priča, scenarij, čak su i glumci slični.

Zvonimir Boban je tad otišao u Milan za nevjerojatnih 12 milijuna dolara, a Dani Olmo trebao bi za 25 milijuna eura. Bio bi to najveći transfer u povijesti Dinama, Španjolac bi bio skuplji i od Luke Modrića i Marka Pjace, koji su jedini u HNL-u probili barijeru od 20 milijuna eura. Luka i Marko u Dinamovu blagajnu su donijeli oko 23 milijuna eura, no Olmov transfer bio bi još veći. Bio bi najveći u povijesti hrvatskog prvenstva.

Kako saznajemo, Dinamo ne bi odmah dobio sav novac, Talijani bi uplatili veći dio, a ostatak bi stizao kroz razne bonuse, ovisno koliko bi Olmo igrao u Milanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pojčanje za Milan

To je novac, ako ćemo realno, koji Dinamo ne može odbiti i ako Talijani pristanu, Španjolac će napustiti Maksimir.

- Milan je pokazao interes, a Olmo bi bio pojačanje za Milan. Snašao bi se bez problema jer ima individualnu kvalitetu. To nedostaje Milanu u ofenzivnom dijelu - rekao nam je ugledni menadžer Marko Naletilić.

Olmu se baš ne žuri

Cijena koja se spominje ide i do 25 milijuna eura, što nije plaćeno ni za jednog igrača u HNL-u. Je li realna cijena?

- Cijena je realna! Zašto bismo se podcjenjivali? Neymar je stajao 220 milijuna eura. Je li to realno? Coutinho je plaćen 160 milijuna eura. Je li to realno? - rekao je Naletilić. 

Kako stvari stoje, čini se da će Olmo napustiti Maksimir. No priča ima i onu dobru, božićnu stranu za Dinamove navijače. A to je da se Olmu baš i ne ide iz Zagreba!

- Nije mi bilo lako otići iz Barcelone, jednog od najboljih klubova na svijetu, ali nikad nisam požalio. Sretan sam otkad sam došao u Zagreb i nigdje mi se ne žuri. Ali stvarno, ovdje mi je jako lijepo, uživam u Zagrebu i nije žurba za inozemstvom - rekao je Olmo.

Španjolac o mogućem transferu čita iz medija. Trenutačno je na zasluženom odmoru u rodnoj Španjolskoj, gdje je u društvu obitelji provodi blagdane.

Kad je 2014. došao u Dinamo, vrijedio je svega 300.000 eura

Dani Olmo je počeo sa sedam godina u Espanyolu, a već s osam je bio u Barceloni. No malo je poznato kako je došao u Dinamo, a ispričao je Božo Slišković, menadžer koji je zastupao i Sammira.

- Pratili smo ga dvije godine. Potom smo razgovarali s ocem i predložili mu da dođe u Dinamo, gdje može brže napredovati do prve momčadi, što ga je privuklo - rekao je Božo Slišković.

Ako je takav talent, možda bi i u Barceloni napredovao?.

- Možda i bi, ali Olmov otac je vidio kako su brojni talenti u Barci prolazili ‘milijun’ provjera dok se nisu probili do prve momčadi. Mnogo njih je došlo najdalje do Barcelone B i iz nje se više nisu pomaknuli - rekao je Slišković.

Kad je došao u Dinamo, vrijedio je 300.000 eura. Danas 25 milijuna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Campeones del torneo Internacional del Caribe!!! Este equipo no tiene límites! #aseguir #FCB

Objavu dijeli Dani Olmo (@daniolmo7)

U Barcelonu je stigao s osam godina, nakon samo godinu dana boravka u Espanyolu. U Barceloninim kadetima bio je kapetan momčadi te osvojio niz nagrada i trofeja. Na fotografiji je osvojio međunarodni turnir i bio je najbolji igrač. Inače, živi u Terrassi blizu Barcelone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De pequeño con Messi.

Objavu dijeli Dani Olmo (@daniolmo7)

Odmah ‘fotka’ s Messijem - Kad je imao osam godina, Messi je  bio već dvije godine u prvoj momčadi. Često je dolazio na treninge klinaca u La Masiji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz