Obavijesti

Sport

Komentari 23

Sky: Modrić će biti ključan u Realovu osvajanju 10. naslova

Sky: Modrić će biti ključan u Realovu osvajanju 10. naslova
1

'Modrić je bio personifikacija smirenosti te lude večeri. Prisutna je nesebičnost u igri, Luka je više od broja. Užitak ga je gledati i savršen je partner suigračima'

VIDEO

Luka Modrić imao je jednu od ključnih uloga u Realovoj pobjedi protiv Bayerna u prvoj polufinalnoj utakmici u defanzivnoj ulozi doprinijevši ponovo preciznim dodavanjima prema napadačima.

Adam Bale sa Sky Sportsa donosi detaljnu analizu igre Luke Modrića smatrajući ga ključnim igračem Reala na putu do 10. europskog naslova, toliko željene 'La Decime'.

"Nitko bolje ne objedinjuje riječ 'požrtvovnost' u Realu kao Modrić. Bayern u Madridu tek treći put u sezoni nije došao do gola, a hrvatski veznjak je igrao ključnu ulogu u impresivnom defanzivnom nastupu.

Samo je branič Carvajal imao više presječenih lopti od Modrića, koji je među prvih pet igrača na terenu u čišćenju opasnih situacija. Njegova posvećenost obrambenim zadacima bila je sušta suprotnost Bayernovim igračima na toj poziciji, koji su omogućavali Realu kontra napade.

Ono što se najviše istaknulo njegova je pametna kontrola lopte. Iako je Real imao samo 28 posto posjeda, to nije bilo samo branjenje, već šansa da se stvori opasnost u kontri. A tu opasnost stvarao je Modrić.

Samo su Lahm i Kroos odigrali više točnih dodavanja od Modrića, ali to samo reflektira Bayernov naglasak na pas-igri, a brojke su puno značajnije u slučaju Real Madrida. Modrić je napravio više driblinga na turniru od te dvojice zajedno. Zaista je nevjerojatno, s obzirom na Bayernov pritisak, da je loptu izgubio samo četiri puta.

Modrić je bio personifikacija smirenosti te lude večeri. Prisutna je ta nesebičnost u njegovoj igri, Modrić je više od broja. Užitak ga je gledati i savršen je partner suigračima.

Nakon sporijeg starta, zahtjevni navijači Real Madrida počeli su ga cijeniti skandirajući njegovo ime s tribina. No nije uvijek tako bilo. Na polovici prošle sezone, čitatelji Marce izabrali su Modrića za najgore pojačanje Primere s visokih 32 posto. Jednostavno ga nisu shvatili.

Modrićev utjecaj nije toliko upečatljiv poput onog Garetha Balea i Ronalda, a skup transfer donosi velika očekivanja. Modrić je više okrenut univerzalnosti, sjajan je primjer hibridnog igrača. Ancelotti je sklon mijenjanju sustava kako bi izvukao najviše od igrača, a ovaj je uspio za Balea i Modrića.

Ako uspije ponoviti prošlotjedni nastup s Bernabeua, Modrić će Real predvoditi do 10. titule. Tako mali čovjek s velikim utjecajem ući će onda u nogometnu besmrtnost."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu