Obavijesti

Sport

Komentari 49

Slaganje momčadi: Acin izbor ovisit će o želji Ante Tomića...

Slaganje momčadi: Acin izbor ovisit će o želji Ante Tomića...
3

Tomić je nedavno dobio prvo dijete, ali njegova je Katarina imala problema pri porođaju. Sve je u redu, ali Ante će možda željeti ovo ljeto provesti uz obitelj

VIDEO

Nakon što je Aco Petrović najavio da za olimpijske kvalifikacije u Torino neće pomlađivati reprezentaciju, postalo je jasno da će kostur momčadi ostati isti. No izostanak Ante Tomića mogao bi pokrenuti brojna preslagivanja.

Centar Barcelone nedavno je dobio prvo dijete, ali uz komplikacije pri porođaju. S djetetom je sad sve u redu, a nadamo se da će tako i ostati, no Tomić bi mogao poželjeti ljeto provesti s obitelji, a ne s reprezentacijom.

Otkaže li Tomić, izbor Ace Petrovića za prvog centra mogao bi pasti na Amerikanca Justina Hamiltona, kojem je majka Hrvatica, a naša ga je publika mogla upoznati 2012. kad je kratko igrao za Cibonu. Dvije sezone proveo je u NBA ligi, a danas igra u Valenciji, drugoplasiranoj momčadi španjolske lige, uz prosjek od 14,4 koša. Glavna odlika mu je odlična pokretljivost za igrača od 213 cm, što je vrlo tražena centarska osobina u današnjoj košarci.

- Prema mojim informacijama, Hamilton je zainteresiran za nastup za Hrvatsku, ali uskoro ćemo razgovarati s njim - rekao je predsjednik stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa, koji je u kontaktu s Leonom Radoševićem.

Bivši centar Cibone bio bi idealan pričuvni centar, također zbog pokretljivosti i atleticizma, no on je dosad odbijao pozive, službeno zbog ozljeda, iako nije tajna da je bio ljutit na HKS zbog provizije koju je morao platiti odlazeći u inozemstvo.

Rađa tvrdi da je i Radošević zainteresiran, no ne bude li on Aci na raspolaganju, pričuvni centar bio bi Cedevitin Miro Bilan. Ulogu trećeg centra svakako će dobiti 19-godišnji Cibonin dragulj Ante Žižić.

No vratimo se na Hamiltona. Bude li Aco morao pozvati njega, to zatvara vrata Amerikancu na poziciji razigravača. Dontaye Draper fantastično je igrao u Cedeviti pod Petrovićevim vodstvom, ali je najavio da više neće igrati za Hrvatsku jer mu se na kraju sezone tijelo “raspada”.

No ako ga itko može nagovoriti na povratak, to je Aco. Opcija je i Oliver Lafayette, koji je kod Jasmina Repeše u Milanu.

Budemo li bez američkog razigravača, sigurno upada Rok Stipčević. Bogdanović, Šarić, Hezonja, Simon i Ukić sigurni su reprezentativci. Pod upitnikom je status Damjana Rudeža, koji je izgubio cijelu sezonu u NBA ligi, ali i Luke Babića, čija igra puno ovisi o samopouzdanju, kojeg sad nema.

Ne bude li Babića i Bilana, Cedevita bi svejedno predstavnika mogla imati u Marku Arapoviću.

Sigurni 

Bogdanović, Šarić, Hezonja, Simon, Ukić te Ante Žižić kao treći centar sigurni su putnici na kvalifikacijski turnir u Torinu.

Hamilton je druga opcija

Centarska linija puna je nepoznanica. Prvi centar trebao bi biti Tomić ili Hamilton, a drugi Radošević ili Bilan. Ako nema Hamiltona, Amerikanac u momčadi bit će Draper ili Lafayette.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'