Obavijesti

Sport

Komentari 289

Messi do 100. gola u LP! Dva zabio kroz noge, Barçin rekord

Messi do 100. gola u LP! Dva zabio kroz noge, Barçin rekord
18

Nakon remija u Londonu, Barcelona je u uzvratu osmine finala Lige prvaka razbila Chelsea 3-0 zahvaljujući novoj fantastičnoj utakmici Lea Messija koji je zabio dva gola i dodao asistenciju

VIDEO

Lionel Messi opet je pokazao zašto je ponajbolji nogometaš svih vremena. Predstava koju je pružio protiv Chelseaja, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, bila mu je jedna od najboljih ove sezone.

Omaleni Argentinac zabio je dva gola i asistirao za pobjedu katalonskog kluba 3-0 na Camp Nouu (ukupno 4-1), koji je postao posljednji četvrtfinalist Lige prvaka.

Samo nekoliko dana nakon što mu se rodio treći sin Ciro, Messi je zablistao protiv Engleza, postigavši najbrži gol u karijeri. Svega 128 sekundi trebalo mu je da probije Thibauta Courtoisa kojemu na dušu ide taj gol jer Messi mu ga je zabio slabijom nogom kroz noge iz mrtvog kuta.

Bože, čuvaj Kralja: Pokazao je zašto ga smatraju najboljim...
Bože, čuvaj Kralja: Pokazao je zašto ga smatraju najboljim...

Chelsea je pokušavao brzo uzvratiti, ali nije mogao probiti gusti blok domaće momčadi. A onda je u 20. minuti Messi izveo novu čaroliju. Ovaj put asistirao je Ousmaneu Dembéléu koji silovito pogađa iz kontre. Bio mu je to prvijenac za Barcelonu u 13. nastupu.

Šansu za povratak u utakmicu Chelsea je propustio krajem prvog poluvremena, kad je Marcos Alonso pogodio stativu iz slobodnjaka - treću u dvomeču protiv Barcelone.

Uzbudljivo je bilo pred golom domaćina i u 59. minuti kad je Alonso pao nakon duela s Gerardom Piquéom. Prema sucu Damiru Skomini, nije tu bilo dovoljnog intenziteta za penal.

Utakmica je već bila ušla u posljednjih pola sata, a Messi kao da je odlučio presjeći neizvjesnost i mogući povratak engleske momčadi još jednom briljantnom solo-akcijom.

U 63. minuti Leo je napravio sve sam, obišao kompletnu zadnju liniju gostiju i, ovaj put s boljom, lijevom nogom opet pogodio Courtoisu kroz noge. Bio mu je to jubilarni 100. gol u Ligi prvaka, a više ima samo Cristiano Ronaldo (117).

Do kraja utakmice Barcelona je rutinski čuvala vodstvo, mogla je i do četvrtog gola kad je Paulinha u 85. minuti iz kornera proigrao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je odigrao cijelu utakmicu. Udarac Brazilca obranio je tada Courtois.

Barcelona je izbacivanjem Chelseaja 11. put uzastopce ušla u četvrtfinale Lige prvaka, što je novi rekord toga natjecanja. Treći je španjolski klub u tom društvu uz Real Madrid i Sevillu, dva imaju Englezi (Manchester City i Liverpool) i Talijani (Juventus i Roma), a jednoga Nijemci (Bayern). Ždrijeb osmine finala je u petak u podne u Nyonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 289
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu