Obavijesti

Sport

Komentari 22

Slaven je poput lošeg učenika 'bježao' od profesora Guardiole

Slaven je poput lošeg učenika 'bježao' od profesora Guardiole
1

Osjećao sam se kao učenik koji je sve naučio pa izašao na ispit, rekao je Cro Cop nakon što je pokorio Saitamu po pitanju svoje spremnosti. Ako u te okvire stavimo Bilića i West Ham, onda su oni definitivno pali godinu...

VIDEO

Nije problem izgubiti od boljeg 5-0, pa makar i na domaćem terenu. Nije problem ako se dogodi loš dan na koji se nakalemi velika inspiracija protivnika. To je sport.

Pa čak i ako doživite jedne večeri najteži poraz ikad, kakav se dogodio jučer West Hamu protiv Pepovog Citya.

Užasan dan se može svima dogoditi. Takav dan lako se preživi ukoliko se ide ispravnim putem. Na veliku nesreću Slavena Bilića i navijača West Hama, zajedno lutaju bespućima već šest mjeseci.

Dogodi se tu i tamo koji bljesak, no kad otpočetka idete krivim putem, on vas vrati na početak. U realnost.

Gdje je nestalo zajedništvo?

Realnost Slavena Bilića je to da se sve dobro što je izgradio prethodne sezone u klubu, ove okrenulo protiv njega.

U svojoj je debitantskoj Premiership sezoni Slaven znao kako sklopiti jedinstvenu momčad. West Ham je oduševljavao preokretima u završnicama, dobrim akcijama i onim što je ključno za uspjeh u momčadskim sportovima - zajedništvom.

Od srpnja 2016. to se u klubu počelo gubiti. Iz mjeseca u mjesec je sve gore i gore. Dobio je već West Ham pet komada kod kuće od Arsenala, nije City prvi koji će to uraditi razbijenoj vojsci. Kako trenutno stvari stoje, niti zadnji.

Pokušao je Bilić promjenama formacija utjecati na problematiku - sama ideja da igra s petoricom u obrani izgledala je logično i na trenutke funkcionalno, ali i to su bili tek bljeskovi. West Ham je razvio lakoću gubljenja utakmica, a neke kad gube, gube sa stilom. Gdje je savjest?

Loše kadriranje i faktor Payet

Realnost je okrutna. Klub i menadžer odradili su lošu selekciju igrača u ljetnom prijelaznom roku. Obrana nije pojačana, a i prethodne sezone je bilo jasno da tu treba ulagati.

Ovo bi bio jasan opis West Hamovih pojačanja za aktualnu sezonu. Opis čiji je autor baš veliko pojačanje, Simone Zaza, danas na izlaznim vratima kluba.

Silva, Aguero i društvo bili su kao djeca u lunaparku pored užasne defenzive Hammersa, skakali su s jedne 'igračke' na drugu i u krug.

Zov većih klubova i Lige prvaka ostavio je traga na francuskom čarobnjaku. Bilić, koji kao trener gradi stil prijateljskog vođe, doživio je 'prevaru' od svog ljubimca i uvjerljivo najmoćnijeg igrača.

Jasno da je prerastao osrednje ambicije kluba u kojem je trenutno, osjetio je kako je to nastupati na najvećoj pozornici Eura u dresu Francuske - i to kao vođa. West Ham mu to ne može omogućiti, iako su se u klubu nadali dodatnom iskoraku u odnosu na proljeće 2016.

Demotivirani Payet je neupotrebljiv igrač, kao i svaki drugi sportaš bez istinske želje.

Tko tu pije, a tko plaća?

Niti same odluke Slavena Bilića nisu najjasnije. Jučer je započeo utakmicu baš bez Payeta, a na terenu je bio Andy Carroll, igrač fantastičnog skoka i igre glavom. Uveo je Slaven u drugom poluvremenu Francuza i to umjesto - Carrolla!

- Dakle, uveli smo najboljeg izvođača prekida, da bi deset sekundi ranije izvadili van Carrolla i igrali bez napadača - 'grmili' su navijači društvenim mrežama.

Gledajući West Ham na terenu, bilo je teško odgonetnuti u kojoj formaciji igraju i tko je za što zadužen. City je mogao zabiti i osam komada bez problema.

Bez omalovažavanja njihove sjajne partije, konfuznom i rasturenom West Hamu bi sinoć na Olimpijskom stadionu svaka organiziranija momčad stvorila opake probleme.

Vrhunac ironije je činjenica kako je najbolji igrač kod West Hama pri primanju pet komada bio stoper Winston Reid. Nije bilo gledljivo, navijači su već u 50. minuti odlučili prekinuti horor scene.

Bilić i Hammersi poput loših učenika

Kojim putem je krenuo Bilić, kojim trenutno ide i kojim će nastaviti? To niti on sam ne zna, a tužne slike njega kraj klupe govore više od tisuću riječi. Odgovora na debakl nemaju niti on, niti igrači.

Prije nekoliko dana Mirko Filipović je svoju spremnost u Saitami opisao ovako:

- To je kao kad idete na ispit u školi i sve ste naučili.

Na kraju je 'razbio' protivinike i turnir. Kod Slavena i njegovih pulena je situacija skroz obrnuta. Loši učenici koji padaju na svakom drugom ispitu i mole se Bogu da ih profesor ne prozove.

'Profesor' Pep Guardiola nije imao milosti. Prozvao je Slavena i njegovih 11 nesretnika i podijelio im jedinice u svim rubrikama.

Daleko od euro-zone u ligi, ispali iz svih kupova i Europe...

Gospodo, pali ste godinu, pomislio je Pep pa zatvorio West Hamov dnevnik za ovu sezonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku