Obavijesti

Sport

Komentari 0

Slavili finale NHL-a pa rasturili grad: Nastradao i policijski auto

Slavili finale NHL-a pa rasturili grad: Nastradao i policijski auto

Canadiensi su čekali na ovo slavlje punih 28 godina, a njihovi navijači preplavili su ulice Montreala. Veliko slavlje potrajalo je dugo u noć, a u jednom trenutku se situacija otela kontroli

VIDEO

Igrači Montreal Canadiensa prvi su finalisti ovogodišnjeg doigravanja američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu. Oni su u šestoj utakmici polufinala na domaćem terenu svladali Vegas Golden Knightse s 3-2 nakon produžetka te tako s 4-2 u pobjedama osigurali prvi ulazak u finale nakon 28 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Ruske hokejašice

Pokretanje videa...

Ruske hokejašice 00:54

Te 1993. godine Canadiensi su i osvojili svoj posljednji, 24. naslov prvaka, a to je bio ujedno i posljednji naslov kojega je osvojila neka kanadska momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Proslava na ulicama Montreala otela se kontroli te je masa podivljalih navijača prevrnula policijski automobil. 

Montreal je poveo golom kapetana Sheae Webera (14:06), domaći su u tim trenucima imali igrača više na ledu, no Weber je profitirao zbog velike pogreške braniča gostiju Aleca Martineza koji mu je "servirao" pločicu za udarac s 10-ak metara kojim je "probio" Robina Lehnera. No, samo 48 sekundi potom Reilly Smith (14:54) je poravnao skrenuvši u mrežu udarac Sheae Theodorea.

Novu prednost domaćima osigurao je njihov sjajni "rookie" Cole Caufield (29:36) koji se sjurio po desnom krilu i u punoj brzini "probio" Lehnera, a na 2-2 poravnao je Martinez (41:08) početkom treće trećine iskupivši se za pogrešku kod prvog gola kada je uspio izbiti pločicu iz rukavice vratara Careya Pricea.

THE CANADIAN PRESS 2021-06-25

Kako se rezultat do isteka 60 minuta više nije mijenjao, Montreal i las Vegas su treću utakmicu zaredom otišli u produžetak, a u njemu je nakon 99 sekundi igre u junaka "Ponosa Kanade" izrastao 25-godišnji Finac Artturi Lehkonen (61:39) koji je iskoristio fenomenalno proigravanje Phillipa Danaulta i iz blizine još jednom poslao pločicu iza leđa Lehnera.

Montreal je u ovogodišnje doigravanje ušao kao momčad s najmanje osvojenih bodva od svih 16 sudionika posezone, ali je na krilima sjajnog vratara Careyja Pricea, koji je i u šestoj utakmici sakupio velikih 37 obrana, vrhunske obrane i napadačke inspiracije svojih mladih zvijezda stigao nadomak naslova.

THE CANADIAN PRESS 2021-06-25

Montreal je tako postao i prvi klub iz Kanade koji je stigao do finala doigravanja nakon punih 10 godina i Vancouver Canucksa koji su te 2011. izgubili s 3-4 od Boston Bruinsa.

Las Vegas je u svojoj četvrtoj sezoni u klupskoj povijesti po treći put stigao barem do ove faze natjecanja, nakon što je 2018. igrao finale protiv Washington Capitalsa, a prošle godine u finalu zapada izgubio od Dallas Starsa, no za osvajanje Stanley Cupa će još pričekati.

THE CANADIAN PRESS 2021-06-25

Montreal će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja branitelja naslova Tampa Bay Lightninga i New York Islandersa. Rezultat u toj seriji trenutačno je 3-3, a odlučujuća sedma utakmica igrat će se u noći s petka na subotu u Tampi. Zanimljivo, i lani su Lightning i Islandersi igrali u ovoj fazi natjecanja, tada u praznoj dvorani u Edmontonu, a sastav s Floride je bio uspješniji s 4-2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.