Sport

Komentari 3

Slavlje kod susjeda: BiH i Crna Gora idu na Europsko prvenstvo

Slavlje kod susjeda: BiH i Crna Gora idu na Europsko prvenstvo

Poznati su svi sudionici Europskog rukometnog prvenstva sljedeće godine. U zadnjem kolu izborili su ga Crna Gora i BiH, a nakon 1998. godine igrat će ga i Litva. Ždrijeb je u četvrtak

Završile su kvalifikacije za Europsko rukometno prvenstvo 2022. u siječnju u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska se kao aktualni viceprvak plasirala automatski, stoga smo izbjegli kvalifikacije i kompenzirali ih nastupom u Eurokupu protiv prvaka Španjolaca te domaćina Eura. Sa Španjolcima nam ostaje još zadnja utakmica u gostima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kao i na prošlom Euru, i na ovom će igrati 24 reprezentacije, pa se za one najbolje teže bilo ne plasirati i dakako da nitko od njih nije "promašio" Euro. Samo su ih Nijemci i Šveđani odradili sa stopostotnim učinkom, izgubili nisu ni Rusi, dok je malo iznenađenje napravila Srbija koja je završila na vrhu skupine ispred Francuza. U toj skupini Belgija se povukla, pa su ostale samo tri reprezentacije.

Bugojno: Kvalifikacije za EP u rukometu BIH - Austrija

Na Euro kao osvajači skupina idu i Portugal, Slovenija, Norveška, Danska, a kao drugoplasirani Austrija, Češka, Island, Nizozemska, Bjelorusija, Sj. Makedonija i Crna Gora. Bila su još četiri mjesta za najbolje trećeplasirane, a uzeli su ih Obrvanova BiH, koja je prošla unatoč porazu u Austriji, Poljska, Ukrajina te Litva drugi put u povijesti, a prvi nakon 1998. godine. Dakle, u odnosu na prošli Euro novost su samo Litva i domaćin Slovačka umjesto Latvije i Švicarske.

Ždrijeb Eura održat će se u četvrtak, 6. svibnja.

Najčitaniji članci