Obavijesti

Sport

Komentari 23

Slomio gležanj Perišiću pa se ispričava: Ma vratit ćeš se jači

Slomio gležanj Perišiću pa se ispričava: Ma vratit ćeš se jači
13

Posljednjih pet i pol godina Ivan Perišić nije imao ozbiljniju ozljedu, a četiri mjeseca uoči Eura mora na prisilan odmor nakon što ga je suigrač ozlijedio. Mogao bi propustiti iduće reprezentativno okupljanje

VIDEO

Tek dva dana nakon što je proslavio 31. rođendan, Ivan Perišić u utorak se našao na operacijskom stolu minhenske bolnice. Prizor na treningu Bayerna nije bio ugodan.

Suigrač Álvaro Odriozola (24), koji je prije svega nekoliko dana došao na posudbu iz Real Madrida, preoštro je startao na njega na treningu dan uoči utakmice osmine finala kupa protiv Hoffenheima. Popucali su vanjski ligamenti u gležnju lijeve noge.

Pokretanje videa...

01:04

- Ovo nam je šok, prvo smo mislili da nije ništa strašno. Ivan je bio u jako dobroj formi, njegova dinamičnost i iskustvo puno su nam pomogle - rekao je trener Hansi Flick, koji je na Perišića ozbiljno računao; posljednjih pet utakmica bio je u prvoj postavi.

- Morali su mu staviti šarafe. Proći će oko četiri tjedna dok ozljeda ne zaraste, a onda će početi trenirati za povratak - dodao je Flick.

Ova bi mu ozljeda mogla značiti i najdužu stanku u karijeri. Za mandata u Wolfsburgu dvaput je bio "out" više od mjesec dana. Prvo je u ožujku 2013. imao rupturu ligamenata na koljenu (42 dana van terena i šest propuštenih utakmica), a godinu potom, nakon SP-a u Brazilu, zbog frakture u ramenu propustio je šest utakmica i izostao 56 dana.

Odriozola ozlijedio Perišića na treningu! Dva je mjeseca 'out'
Odriozola ozlijedio Perišića na treningu! Dva je mjeseca 'out'

Ovaj put mogao bi biti van terena od šest do osam tjedana i propustiti najmanje osam utakmica, među kojima su utakmice protiv Chelseaja u osmini finala Lige prvaka, ali i mogući četvrtfinale (7./8. i 14./15. travnja).

A u prvenstvu je mrtva trka: Bayern je opet na vrhu ljestvice sa samo bodom više od Olmova Leipziga i tri od obje Borussije, Dortmund i Mönchengladbach.

"Nije samo sjajan igrač, nego i nevjerojatan suigrač. Želim ti brz oporavak!! Brzo ćeš se vratiti na teren, Ivane!!", napisao je na Instagramu Odriozola uz poruku #ComeBackStronger odnosno "vrati se jači".

Perišić se u utorak odmah javio s bolničke postelje s bandažiranom lijevom nogom od koljena naniže, ali i desnim gležnjem. Navečer je uživao u utakmici Werdera i Borussije Dortmund, u kojoj je njegov bivši klub neočekivano ispao iz kupa (2-1).

Što se reprezentacije tiče, Hrvatsku krajem ožujka očekuje prijateljski turnir u Dohi u Kataru protiv Portugala, Belgije i Švicarske koji još treba biti službeno potvrđen i upitno je hoće li Perišić biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću.

Srećom, radi se o prijateljskim utakmicama, Perišić će mu ionako biti važniji na Europskom prvenstvu do kojega bi se trebao oporaviti i, nadamo se, uhvatiti formu koja ga je krasila u dresu "vatrenih" posljednjih godina.

Pokretanje videa...

05:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica