Slovan Liberec brani 3. mjesto i Europu, Teplice traže spas... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Slovan Liberec brani 3. mjesto i Europu, Teplice traže spas...

Slovan Liberec brani 3. mjesto i Europu, Teplice traže spas...
1

Slovan je u šest od zadnjih sedam ligaškim dvoboja sačuvao mrežu, gosti bi svojom pobjedom te porazom Hradeca definitivno osigurali ostanak među prvoligašima...

VIDEO

Poraz u finalu Kupa od Jabloneca sredinom prošloga tjedna očito nije ostavio previše traga na nogometašima Slovana iz Libereca. Barem im je jedna stvar postala jasna, do Europe, što je bio neki minimalni cilj ove sezone, mogu sad isključivo kroz prvenstvo pa su se u skladu s tim i ponašali u posljednjem prvenstvenom kolu kad su poprilično lako slavili u gostima kod Slovackog gdje su praktički dominirali cijeli susret. 

Bila je to sedma uzastopna prvenstvena pobjeda aktualnoga češkog prvaka i zaista zastrašujuće djeluje ta njihova ligaška forma jer su u tih sedam susreta čak šest puta uspjeli sačuvati svoju mrežu čistom, jedino im je Mlada Boleslav uspjela zabiti dva pogotka. Ostalo su sve nule.

Ta sjajna forma im je i omogućila da istope prednost Sigme i Jabloneca i da ih prestignu i preuzmu treće mjesto, ali ono vjerojatno neće biti sigurno do zadnjega kola pa je i pobjeda nad Teplicama imperativ. Slovan ima tri boda više od četvrtoplasirane Sigme, ali su nogometaši iz Olomouca bolji u međusobnom omjeru ako slučajno na kraju te dvije momčadi završe na istom broju bodova.

- Liga ulazi u finiš i svi smo svjesni za što igramo. Vjerujem da ćemo se nadovezati na naše posljednje ligaške predstave i rezultate, iako su se Teplice podigle nakon pobjede u izravnom okršaju za ostanak protiv Banika i malo su odahnule. Neki bod bi im svakako još trebao tako da obje momčadi imaju za što igrati - kaže trener Slovana Jaroslav Šilhavy.

On se i u ovom kolu neće moći osloniti na važnog desnog bočnog Kušnira koji odrađuje drugu utakmicu suspenzije zbog žutih kartona, u prošlom ga je kolu zadovoljavajuće zamijenio mladi Coufal i za očekivati je da će on opet osvanuti u prvih 11. Što se ozljeda tiče, nema stopera Pimpare, standardnog lijevog bočnog Fleišmana i marginalnog napadača Moustaphe. Od toga trojca, jedino bi Fleišman bio u prvih 11.

Dobro je detektirao trener Slovana, u Teplicama se nakon zadnja dva kola u kojima su osvojili maksimalnih šest bodova, zaista lakše diše. Iznenađujuća gostujuća pobjeda nad Sigmom u Olomoucu dodatno je dobila na težini nakon što je potvrđena u prošlom kolu na domaćem travnjaku protiv konkurenta u borbi za ostanak, Banika iz Ostrave. Bio je to dvoboj pun preokreta u kojem su Tepličani na kraju slavili pogotkom Mahmutovića 11 minuta prije kraja. S ta tri boda došli su pet bodova iznad zone ispadanja i teoretski ostanak mogu osigurati već ovo kola.

Za takav rasplet potreban im je poraz Hradec Kralova od Pribrama i njihova pobjeda u Liberecu. Tada bi otišli na nedostižnih osam bodova dva kola prije kraja. Bio bi to ipak umirujući zaključak sezone koju će u Teplicama htjeti što prije zaboraviti...

- Pobjeda nad Banikom nas je značajno pogurala prema ostanku u ligi jer smo pet bodova iznad zone ispadanja. Ali, do kraja su još tri kola i imamo strašno težak raspored. No, s druge strane, s tim protivnicima koji žele igrati nogomet nama se uvijek lakše igra nego s onima koji se brane. To smo protiv Slovana potvrdili i u jesenskom dijelu sezone - ističe trener Zdenek Ščasny.

Zaista, ako se u Teplicama u nešto mogu pouzdati uoči ovoga dvoboja onda je to tradicija. Pobijedili su sastav iz Libereca u ligi triput zaredom uz gol-razliku 6:0, a od zadnjih sedam međusobnih utakmica Teplice su izgubile samo jednu, u ovogodišnjem četvrtfinalu češkoga kupa.

No, do novih bodova protiv Slovana, Teplice će morati pokušati doći bez jednog od ključnih veznjaka, Ljevakovića koji je dosad već uspio skupiti 12 žutih kartona pa će zadnja tri kola propustiti zbog suspenzije. Sreća u nesreći za trenera Ščasnog jest ta što je to ujedno i jedini izostanak kod Teplica.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Češka liga, 28. kolo:

Slovan Liberec – Teplice, 20.15 sati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal