Obavijesti

Sport

Komentari 86

Senzacija: Portugalci su srušili Karabatića i društvo na Euru!

Senzacija: Portugalci su srušili Karabatića i društvo na Euru!
7

Nevjerojatan rezultat ostvario je povratnik na europska prvenstva Portugal u Trondheimu u 1. kolu Eura. Pobijedio je jednu od najjačih momčadi svijeta Francusku u nestvarnoj predstavi 28-25

VIDEO

Francuzi su u Trondheimu imali naoko idealnog protivnika za zagrijavanje na rukometnom Euru, Portugalce koji na europskim prvenstvima nisu bili od 2006. godine. Ali stvari na parketu baš i nisu tako izgledale. Štoviše, Portugal je priredio prvorazrednu senzaciju i pobijedio 28-25 u skupini D, u kojoj su još Norveška i Bosna i Hercegovina.

Pokretanje videa...

00:29

Nisu izabranici Didiera Dinarta imali problema protiv autsajdera u uvodu, odvojili su se na 6-3 nakon prvih desetak minuta utakmice, no već u 16. su Portugalci došli na samo gol zaostatka i držali se u igri, a onda su serijom 5-0 došli u vodstvo 12-9! Do poluvremena su ipak Francuzi uspjeli smanjiti na 12-11.

U nastavku - teška bitka gol na gol. Nakon osam minuta Francuzi su se nekako vratili u vodstvo, vukli su Melvyn Richardson i Dika Mem, no Portugalci su opet došli u vodstvo te se golom golmana Alfreda Quintane s gola na gol odlijepili na dva gola prednosti u 45. minuti, a u 49. i na velikih 22-19 golom Alexisa Borgesa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
2020 Men

Kao da su već namirisali veliki skalp, Portugalci su se potom malo ispuhali pa ispustili vodstvo brzom serijom Francuza 3-0 na ulasku u posljednjih osam minuta, ali Portugal je opet dodao gas i završio s tri gola prednosti. Povratak na europska prvenstva kakav su samo mogli sanjati...

Fantastičan je bio Diogo Branquinho s učinkom 5/5, Andre Gomes zabio je četiri, kao i Joao Miguel Ferraz. Golman Alfredo Quintana ubilježio je devet obrana, lijepih 31 posto. Kod blijedih Francuza najbolji je bio Dika Mem s učinkom 5/9, Nikola Karabatić zabio je četiri iz pet kokušaja, a golmani Vincent Gerrard i Yann Genty ukupno su imali samo sedam obrana.

Men

Slovenci u Göteborgu s novim izbornikom Ljubomirom Vranješom, koji je naslijedio Veselina Vujovića, išli su na Poljake koji više nisu onako jaka reprezentacija kao prije nekoliko godina i bez većih problema pobijedili su 26-23 u utakmici skupine F.

Počeli su naši zapadni susjedi očekivano autoritativno i već se u šestoj minuti odvojili na tri gola prednosti uz po dva gola Cingesara, Janca i Blagotinšeka. Borut Mačkovšek potom je povukao s tri gola, toliko je imao i Janc do poluvremena koje je pripalo Slovencima 13-11.

U 38. minuti Slovenci su se golom Jure Doleneca prvi put odlijepili na četiri gola prednosti, 17-13, potom su držali i pet golova viška i mirno odveli utakmicu u završnicu, završivši je s tri gola prednosti. U toj su skupini još domaćin Švedska i Švicarska.

Najefikasniji kod Slovenaca bio je Blaž Blagotinšek s pet golova iz pet pokušaja, koliko je zabio i Borut Mačkovšek (5/7), Blaž Janc dodao je četiri, a Klemen Ferlin imao 12 obrana. Kod Poljaka Arkadiusz Moryto zabio je osam, ali to nije bilo dovoljno, kao ni devet obrana Mateusza Korneckog.

Domaćini Austrijanci u Beču imali su nešto teži posao protiv Češke. Krcata dvorana Wiener Stadthalle prati neizvjestan dvoboj gol za gol u prvom dijelu prvog poluvremena, a Česi su na poluvremenu imali jedan gol prednosti, 14-13.

Međutim serijom 5-1 Austrija je od dva gola minusa došla do tri gola u plusu (20-17) sredinom drugog dijela. Česi se nisu predavali, držali su priključak do same završnice, ali Austrija je pobijedila 32-29 na krilima navijača.

Čudesan je bio Nikola Bilyk u dresu Austrije s 13 golova iz 14 pokušaja, a Janko Božović dodao je sedam iz 13. Thomas Eichberger imao je 13 obrana. Kod Čeha Jakub Hrstka zabio je šest, a Ondrej Zdrahala pet golova. Martin Galia imao je svega šest obrana. U toj su skupini još Sjeverna Makedonija i Ukrajina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović